Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 1 жовтня, 11:24
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/10/01/vlasna-sprava-vlasnii-dobrobut-pidpriemitsja-z-kropivnitskogo-viroschue-kapustu-i-ne-tilki.htm
суспільство, 1 жовтня, 11:24

Власна справа – власний добробут: підприємиця з Кропивницького вирощує капусту і не тільки

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Вирощування  овочів справа не з легких, вона потребує багато часу, чималих фізичних зусиль та регулярних фінансових вкладень. Але Наталію Крижню це не злякало. Разом зі своїм чоловіком вона поставила ціль – започаткувати власну сімейну справу у напрямку овочівництва. А в травні поточного року мрія здійснилась: жінка отримала мікрогрант для ветеранів та членів їхніх сімей.


На сьогодні на полях у пані Наталії дозріває капуста: «Це буде перший врожай. Обрані сорти та погодні умови дозволяють їй вчасно визріти, хоча розсаду ми і висадили пізніше», – ділиться грантерка.


Наталія Сергіївна спеціалізується на вирощуванні овочів для борщового набору: це, передусім, капуста, також картопля, буряк, морква, цибуля тощо. Грантові кошти допомогли жінці придбати необхідне устаткування, посадковий матеріал, встановити систему крапельного зрошення. Підприємиця наразі працевлаштувалаодну помічницю, яка задіяна у поточних городніх справах.


«Незабаром врожай капусти можна буде збирати. Усвідомлення того, що навіть у нелегкі часи буде змога забезпечувати себе та місцевого споживача якісною домашньою продукцією дуже тішить. Наша цільова аудиторія – ресторани, невеликі магазини, оптові покупці. Крім того, у нас є ще дві теплиці, де найближчим часом ми запустимо процес вирощування зелені, що буде користуватися попитом у споживача впродовж всього року», – наголошує грантерка.


На майбутнє пані Наталія планує розширюватись: брати в оренду землі і висаджувати ще більше городини, розвивати мережу збуту, займатись переробкою овочів: солінням, маринуванням, консервуванням, сушінням тощо.


Сьогодні питання забезпечення місцевих ринків продуктами харчування постає одним з перших. Та вітчизняні підприємці поступово виводять українське виробництво на якісно новий рівень, працюють на стабільне економічне майбутнє, тож будьмо певні, що їм це вдасться! 


            

1175Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: