Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 1 жовтня, 14:52
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/10/01/kozatstvo-slava-ukraini.htm
суспільство, 1 жовтня, 14:52

Козацтво – слава України


Сьогодні ми згадуємо сторінки нашої історії, коли Україна була колискою волі та відваги – часи козацької доби. До Дня українського козацтва та Дня захисників і захисниць України працівники бібліотеки-філії №10 для всіх, хто цікавиться історією своєї держави організували та провели історичний мікс «Моя Україна – колиска козацької волі».


Для відвідувачів оформлена книжково-ілюстративна виставка « Козацька слава: від минулого до сьогодення», яка присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорозького, їх державній діяльності. «Пам’ятаємо імена героїв» - таку назву має полиця де представлена література та фотодокументи присвячені нашим землякам-захисникам, яка розповідає про героїзм сучасного війська. Виставка була доповнена творчими роботами учнів 6 класу Завадівської гімназії, які користувачі підготували для воїнів-захисників.


Переглянувши  відеоролик «Хто такі козаки?» учасники заходу дізналися багато цікавої інформації про виникнення козацтва, побут та звичаї запорожців, козацькі військові традиції. Учні 9 класу Завадівської гімназії жваво відповідали на питання вікторини «Чи знаєш ти історію козаччини?».


Сьогодні ми згадали славну історію, побачили, що козацький дух живе у кожному з нас. Ми маємо пам’ятати наших предків та сучасних захисників, завдяки яким Україна залишається вільною та незалежною державою.


      

1228Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: