Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 29 лютого, 12:54
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/02/29/jak-turbuvatisja-pro-sebe.htm
суспільство, 29 лютого, 12:54

Як турбуватися про себе


Бібліотека №5 МЦБС міста Кропивницького проводить  бесіди  у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти Як?»:«Спорт як запорука здоров’я» та  «Як турбуватися про себе».


Проблема захисту ментального здоров’я надзвичайно загострилася після початку повномасштабної війни. Такі чинники, як утрата почуття безпеки, невпевненість у майбутньому і тривога за рідних та близьких, значно підвищують уразливість наших співгромадян до психосоціального стресу, сприяють поширенню психічних розладів, як-от депресія, тривога, постcтресові розлади тощо.


У розкритті теми дуже допомагало обговорення книги «Ментальне здоров’я дітей під час війни: поради батькам та опікунам».Були виконані вправи «Вдих -видих», «Каляки-маляки», «Докричатися до Місяця», «Здути з місця» тощо.Головне, щоби дитина «випустила пару» і водночас не нашкодила ні собі, ні навколишнім, ні стосункам із ними. Так дитина навчиться розуміти, що коли кепський настрій – йому часто можна дати раду.


Бібліотекарі створили веб-пам’ятку «Дізнавайся більше, як допомогти собі та іншим»ірозмістили плакат з QR-кодами Всеукраїнської програми ментального здоров’я.


КРОК ЗА КРОКОМ ВПОРАЄМОСЯ!


Детальніша інформація на сайті бібліотеки:

http://surl.li/rafug


882Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: