Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Бібліотека 21
Дата: 6 лютого, 15:36
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/02/06/pro-stres-i-turbota-pro-sebe-rozpovili-v-bibilotetsi.htm
суспільство, 6 лютого, 15:36

Про стрес і турботу про себе розповіли в бібілотеці

Бібліотека 21


Бібліотекарі філії  для дітей №21 реалізовуючи Всеукраїнську  програму ментального здоров'я "Ти як?"  спільно з волонтерами Товариства Червоного Хреста України  провели для читачів заняття на тему «Стрес. Турбота про себе».  


Стресу  піддаються в тій чи іншій мірі всі люди. Значно посилюється кількість негативних  емоцій під час повітряних тривог. Як опанувати себе? Про це розповіла волонтер Краснопольська Ольга. Учасники заходу навчилися відрізняти стрес від  дистресу – стан, коли ми вже не можемо впоратися зі своєю звичайною життєдіяльністю: порушується сон, харчування, спілкування. В таких випадках  варто скористатися такими методиками зняття психологічної напруги, як дихальні вправи, «заземлення».  Методиці їх проведення навчила волонтер Наталя Комнатна. Бібліотекар Вікторія Пічкуренко наголосила, що одним з найбільш дієвих способів зняття стресових ситуацій являється читання книг. Дослідження показують, що всього шість хвилин читання можуть допомогти знизити стрес до 60%. Це на 68% краще, ніж прослуховування музики, і на 300% ефективніше, ніж прогулянка.


Приходьте до бібліотеки! Читайте книги! Це Вам допоможе зберегти і ментальне і фізичне здоров’я.


510Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: