Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Бібліотека 21
Дата: 1 лютого, 13:48
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/02/01/chi-mozhlive-bezpechne-zhittja-v-umovah-viini-.htm
суспільство, 1 лютого, 13:48

Чи можливе безпечне життя в умовах війни?

Бібліотека 21


Реалізуючи проект «Школа безпеки для маленьких» бібліотекарі філії для дітей №21 м. Кропивницького спільно з Британською  неурядовою  організацією  Mine Advisory Group (MAG) провели інформування молодших школярів КЗ «Балашівська гімназія»  про ризики пов’язані з вибухонебезпечними речовинами. 


Тема надзвичайно актуальна в умовах  теперішньої війни. В доступній для четвертокласників  формі - історії про трьох нерозлучних друзів-школярів,  які ненароком потрапили  на місце в якому раніше перебували військові, спікер Юлія Гула розповіла про небезпеку таких місць. Адже тут можна натрапити на залишені боєприпаси, що в будь-яку хвилину здатні  вибухнути.  Нажаль небезпека може  чатувати і в на перший погляд   «безпечних» місцях, таких як покинуті будівлі, лісосмуги.  За зізнанням самих дітей  вони залюбки тут граються. Шкода, якої можуть завдати вибухонебезпечні предмети, що тут можуть знаходитися непоправна та навіть смертельна.   


Ілюстрації, продемонстровані  спікером Пержинською Світланою, познайомили школярів з різними видами вибухонебезпечних предметів. Разом із ведучими діти виробили логарифм дій в ситуаціях, коли виявлено підозрілі предмети.  А закріпити отримані знання та навички діти зможуть за допомогою книжки-гри з доповненою реальністю  «Небезпечний квест», яку отримали в подарунок. Щиро вдячні співробітникам Mine Advisory Group (MAG) Орєхову Є.В., Пержинській С.Г., Гулій Ю .Ю. за цікаве, змістовне, повчальне заняття.


529Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: