Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Український ветеранський фонд
Дата: 23 січня, 12:05
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/01/23/donka-veterana-z-kropivnichchini-vigrala-grant-na-rozvitok-biznesu.htm
суспільство, 23 січня, 12:05

Донька ветерана з Кропивниччини виграла грант на розвиток бізнесу

Український ветеранський фонд



Це найменше, що ми можемо зробити – допомагати та підтримувати родини полеглих ветеранів. Наша наступна історія саме про це.


“Я донька капітана І-го рангу Юрія Олефіренка”, — зі сталевою гордістю говорить Ольга Олефіренко. 


Батько Ольги Юрій Олефіренко — професійний військовий, командир 73-го морського центру спеціального призначення ВМС ЗСУ. Юрій Олефіренко героїчно загинув під Маріуполем у 2015 році під час розвідувальної операції. Чоловік закрив собою від вибуху міни трьох підлеглих, а сам віддав життя за Батьківщину. Ім’я “Юрій Олефіренко” носить десантний корабель ВМС України.


Без чоловіка залишилася дружина Олена, а без батька дві доньки — Ольга та Олеся. Горе не мало меж, проте жити жіноцтву родини Олефіренків потрібно було вчитись наново.


“Моя історія бізнесу почалася з подарунку бабусі на мій День народження у 2015 році. Вона подарувала мені двох телят та кілька поросят. Бабуся все життя пропрацювала в сільському господарстві, була передовою дояркою і завжди вдома тримала свійських тварин”, — говорить Ольга.


Родина отримала від держави земельну ділянку і пані Ольга зрозуміла, що це може бути початком власної справи. Спочатку Ольга побудувала сільськогосподарське приміщення для розведення тварин і далі почала займатися відгодівлею телят та свиней. 


“Утримувати тварин було дуже складно. У приміщенні не було світла та води. Вода ми підвозили щодня водовозом, а приміщення освітлювали зарядженими лампами”, — згадує пані Ольга.


За рік тварин стало більше і утримувати їх було все важче. Вагомою проблемою стала і нестача кормів для худоби. Ольга згадує, що її бізнес мав складний період:


“Я зверталася за допомогою до управління с/г у місті Бобринці, але отримала відмову. Дали лише два відра пшениці, а на той час у мене вже було 5 корів, 50 телят та 15 свиней. Тому матеріально я не витримала і гуртом продала всіх тварин”.


Так, бізнес довелось поставити на паузу. А у 2022 році, життя взагалі стало іншим, усе навкруги стало зовсім іншим. Про те, що росіяни можуть вдатись до повномасштабної війни, Ольга і не думала. Ввечері 23 лютого її родина була вдома, а вже зранку  почались  вибухи  і жахливі новини відусюди. За кордон родина вирішила не їхати. Лишились вдома на Кіровоградщині. 


У 2023 році Ольга Олефіренко вирішила повернутись до улюбленої справи. Жінка мала великі плани  та задуми і настав час їх здійснити. Ольга поставила собі за мету створити сучасне сільське господарство та розводити свиней на натуральних кормах. Підтримка швидко знайшлась. Допоміг у цьому Український ветеранський фонд Мінветеранів, які у партнерстві з БФ “МХП-Громаді” провели конкурсну програму #Варто РобиТиСвоє.


“Я склала проєкт, бізнес-план і взяла участь у конкурсі. За підсумками я увійшла до десятки переможців. Тепер я можу перетворити задумане у реальність. Буду покращувати умови утримання тварин: проводити воду, встановлювати вентиляцію, закуповувати корми та  самих тварин. Від себе хочу побажати всім ФОП не боятися брати участь у проєктах. Адже  завдяки такій підтримці ми можемо досягти своєї мети”, — ділиться з нами Ольга Олефіренко.


653Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: