Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Бібліотека 21
Дата: 30 жовтня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2023/10/30/u-kropivnitskomu-v-bibliotetsi-vidkrilasja-xr-vistavka.htm
суспільство, 30 жовтня 2023

У Кропивницькому в бібліотеці відкрилася XR-виставка

Бібліотека 21


У Кропивницькому в бібліотеці – філії №21відкрилася XR-виставка "Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда".   


Виставка розроблена для підвищення обізнаності та медіаграмотності суспільства, протидії російській пропаганді. Вона докладно пояснює, як побудована система російської пропаганди, розвінчує відомі фейки та маніпуляції, що роками працюють проти України, і головне – показує, до чого це може призвести, на прикладах війни. Виставка поєднує знайомий усім формат постерів з новітніми технологіями. Плакати, представлені тут, були створені з використанням штучного інтелекту шляхом аналізу великого масиву даних на задану тему.

         

Відвідувачі матимуть можливість за допомогою додатку "edAR" у смартфоні активувати та "оживляти" плакати, докладніше ознайомитися з системою російської агітації, розвінчати маніпуляції.


Завдяки додатку edAR усі переваги 3D, AR і VR-досвіду можуть бути доступні без спеціальної техніки.

         

Додаток edAR розробили ГО "Європейський Інститут Чорнобиля" у партнерстві з ініціативою "НотаЄнота" в межах проєкту "Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства".

         

Виставка організована у межах Глобального тижня інформаційної та медійної грамотності, який триватиме з 24 до 31 жовтня.

  

Приходьте до бібліотеки!


680Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: