Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Матеріал: Центр підтримки підприємництва, фото GIZ
Дата: 26 жовтня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2023/10/26/u-kropivnitskomu-navchali-masshtabuvati-biznes-ta-eksportuvati-vlasnu-produktsiju.htm
суспільство, 26 жовтня 2023

У Кропивницькому навчали масштабувати бізнес та експортувати власну продукцію

Матеріал: Центр підтримки підприємництва, фото GIZ


За підтримки програми EU4Businessу Центр підтримкипідприємництва Кропивницької міської ради відбувся семінар-тренінг на тему «Масштабування бізнесу.  Вихід на зовнішні ринки»


Участь у заході взяли підприємці, які мають на меті маштабувати власну справу та прагнули більше дізнатися про можливості й шляхи експорту власного продукту.


 Під час семінару учасники поглибили свої знання з питань масштабування бізнесу в умовах сьогодення, дізнались про  ефективні інструменти масштабування власної справи, особливості виходу на зовнішні ринки, експортні можливості, доступні для українського бізнесу.


Також спікерами заходу  були розкриті такі питання як загальні засади процедур митного оформлення експортних та імпортних операцій, стан справ та особливості розвитку зовнішньоекономічної діяльності в м. Кропивницький.


Говорили під час заходу і про валютний контроль при здійсненні суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності експортно-імпортних операцій та особливості встановлення граничних строків розрахунків і відповідальність за їх порушення.


Окрему увагу приділили питанню можливості фінансової допомоги для підприємців, які хочу представляти свій продукт на зовнішніх ринках, зокрема учасники почули про актуальні програми кредитування експортерів в Україні.


__________________________________________________________________

Захід відбувся в рамках реалізації проєкту "Створення центру підтримки підприємництва "BusinessKrop-HUB" як складової екосистеми сприяння розвитку МСП у Кропивницькій громаді", який реалізується громадською організацією «Агенція креативних ідей» у співпраці з Кропивницькою міською радою в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці EU4Business: EU4Business: відновлення,конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП, яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини.


Грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.


Зміст публікації є виключною відповідальністю ГО «Агенція креативних ідей» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ, ФРП.


      


696Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: