Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 19 жовтня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2023/10/19/chi-nadaetsja-v-tsentrah-zainjatosti-informatsija-z-pitan-protidii-torgivli-ljudmi-.htm
суспільство, 19 жовтня 2023

Чи надається в центрах зайнятості інформація з питань протидії торгівлі людьми?

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Чи надається в центрах зайнятості інформація з питань протидії торгівлі людьми? Так, надається.


На початку нагадаємо, що до основних напрямів державної політики у сфері протидії торгівлі людьми належить запобігання торгівлі людьми шляхом підвищення рівня обізнаності населення, превентивної роботи, зниження рівня вразливості населення.


Зазначене підвищення обізнаності зареєстрованих безробітних здійснюється шляхом проведення інформаційної роботи – розміщення відповідних матеріалів на вебсторінках служби та проведення семінарів в центрах зайнятості.


Інформуємо, що 14 жовтня 2023 року набув чинності (в повному обсязі) Закон України від 20 березня 2023 року   № 2982-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав трудових мігрантів та боротьби з шахрайством у працевлаштуванні за кордоном”.


Закон України від 20 березня 2023 року № 2982-IXhttp://surl.li/gjansЦим Законом, серед іншого, внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення – доповнено статтею 166-28 “Порушення вимог законодавства у сфері надання послуг з посередництва у працевлаштуванні”. 


Зокрема передбачено, що за стягнення з громадян будь-яких гонорарів, комісійних, винагород, інших видів оплати послуг з посередництва у працевлаштуванні в Україні або за кордоном накладається штраф на посадових осіб юридичної особи та фізичних осіб-підприємців (посередників у працевлаштуванні) у розмірі від 59,5 тис. грн до 68 тис. грн. 


Тож чинна заборона (передбачена нормами законодавства про зайнятість населення) на стягнення гонорарів підкріплена суттєвими штрафними санкціями.


Довідково. Щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. З нагоди цього дня упідрозділах обласного центру зайнятості за участі соціальних партнерів проходять різнопланові заходи. Під час їх проведення висвітлюється, у тому числі правова інформація, що регулює такі питання. Графік проведення заходів тут https://is.gd/oIU3yB


Є питання? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або за номером телефону (044) 244 94 92. Також для зв’язку пропонуємо й наш Telegram-канал t.me/dcz_kir



586Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: