Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: ГУ ДСНС у Кіровоградській області
Дата: 19 вересня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2023/09/19/-narodzheni-rjatuvati-stajut-sche-blizhchimi-dlja-kropivnichan-pro-zhittja-fotovistavki-scho-vidkrilasja-v-oblasnomu-tsentri-do-dnja-rjativnika-ta-dnja-mista.htm
суспільство, 19 вересня 2023

“Народжені рятувати” стають ще ближчими для кропивничан: про життя фотовиставки, що відкрилася в обласному центрі до Дня рятівника та Дня міста

ГУ ДСНС у Кіровоградській області


Від минулої п’ятниці кропивничани та гості міста відвідують виставку фотосвітлин “Народжені рятувати, що була презентована на широкий загал напередодні Дня рятівника та Дня міста. Розміщена експозиція в холі Центру надання адміністративних послуг Кропивницької міської ради, що відомий містянам як “Прозорий офіс”. 


Усі, хто потрапляє  у приміщення Офісу, одразу переводять погляд на яскраві фото робочих буднів рятувальників від початку широкомасштабного вторгнення російського агресора до реалій сьогодення. Обличчя людей, що присвятили своє життя рятувальній справі, чіпляють погляд кожного, хто з’являється на порозі адміністративного центру. Серед глядачів є випадкові відвідувачі, а також ті, хто прийшов сюди саме заради того, аби на власні очі побачити обличчя героїв сучасності.  Познайомитися з роботою надзвичайників в умовах воєнного часу, побачити вперше оприлюднені фото з ліквідації наслідків ворожих обстрілів по об’єктах інфраструктури міста та області приходять цілими родинами, разом із дітьми. Глядачі зупиняються біля світлин, вдивляються у риси облич рятувальників і рятувальниць, ніби намагаючись зрозуміти почуття людей, зображених на них та разом із ними пережити ті події ще раз. 


Так разом з героями без зброї кожен відвідувач виставки мимоволі стає свідком та учасником подій, що вже стали історією, але назавжди залишаться у пам’яті і серцях людей. У часи страшних випробувань, зневіри, страху, розгубленості та невизначеності поруч з людьми були рятувальники. Ці мужні люди-титани, яким, здавалось би, під силу абсолютно все, постають перед глядачем з краплинами поту на чолі, зморшками життєвого досвіду, втомленим поглядом та щирою посмішкою на устах. Так вони стають ще ближчими кожному з нас, наші надзвичайні герої новітньої історії.


Свої враження від побаченого та емоції, що переповнюють серця, а також побажання рятувальникам відвідувачі залишають на стенді з відгуками про фотовиставку. Теплі та щирі слова вдячності за їх нелегку щоденну працю є найбільшої винагородою для рятувальників, що надають наснаги та спонукають на ще більші звершення заради України та українців.

               

589Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: