Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Телерадіокомпанія ТТВ
Дата: 6 липня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2023/07/06/kirovogradska-oblrada-sprjamuvala-58-mln-pidpriemstvu-dnipro-kirovograd-.htm
суспільство, 6 липня 2023

Кіровоградська облрада спрямувала 58 млн підприємству «Дніпро-Кіровоград» (ВІДЕО)

Телерадіокомпанія ТТВ



Під час засідання сімнадцятої сесії Кіровоградської обласної ради депутати заслухали звіт про виконання минулорічного бюджету, а потім почали корегувати цьогорічний кошторис. В обласну казну фінансове управління облвійськадміністрації запропонувало додати більш ніж 86 мільйонів гривень – це торішній залишок. 


Понад 8 млн. грн. депутатам запропонували спрямувати на потреби ЗСУ – кошти українським військовим необхідні на ремонт техніки та купівлі запчастин до неї. 




Додаткові фінанси також вирішили залучити і на соціальну галузь - 12,2 млн. грн. Більшу частину коштів, 58 млн. грн., було запропоновано надати підприємству «Дніпро-Кіровоград» - ця дотація з бюджету піде на погашення кредиту перед «Світовим банком». Загальна заборгованість «Дніпро-Кіровоград» перед кредиторами становить 157 млн.грн. виплатити цю суму самотужки підприємство не може. Аби вивести підприємство з фінансової кризи треба йти на непопулярні кроки: підвищувати тариф або ж збільшувати розмір дотацій на утримування підприємства, в тому числі за рахунок державного бюджету. 


Голова обласної ради, представник «Слуги Народу» Юрій Дрозд зазначив, що нині водопідприємство впроваджує заходи з енергоефективності – це дозволить частково економити кошти на енергоносіях. 




Поправки до бюджету депутати схвалили. Передбачається, що частину коштів спрямують і на вирішення безпекових питань – розповів лідер фракції «Слуга Народу» в облраді Ігор Волков. 


«Частина коштів піде в наші медичні та навчальні заклади, на актуальні питання обладнання та дообладнання укритів. Також обласна рада вирішила ряд організаційних питань внутрішнього характеру. Депутатський корпус попрацював плідно та злагоджено за майже три години було розглянуто понад 60 питань. І всі вони стосувались життєдіяльності Кіровоградської області в умовах військового стану», - додав Ігор Волков. 


Впродовж сесійного засідання депутати також напрацювали та підтримали колективне звернення до державних органів влади щодо виведення з кризи держпідтриємства СхідГЗК і збереження атомно промислового комплексу України. Крім того, внесли зміни до обласної програми профілактики злочинності на 2021-2025 роки.


Телерадіокомпанія TTV


1861Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: