Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 17 березня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2023/03/17/zvilnennja-pratsivnika-do-zakinchennja-stroku-zberezhennja-garantii-zainjatosti-chi-pidljagae-povernennju-kompensatsija.htm
суспільство, 17 березня 2023

Звільнення працівника до закінчення строку збереження гарантій зайнятості: чи підлягає поверненню компенсація

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Раніше у матеріалах обласного центру зайнятості, що розміщувалися під загальним хештегом  #Електронний_кадровий_клуб на сторінці у соціальній мережі Facebook, мова йшла про надання роботодавцям двох видів компенсації. Відповідно передбачено, що гарантії зайнятості мають надаватися працівникам на рік та на 2 роки. 


Під час дії трудового договору працівник (відносно якого роботодавцю виплачується компенсація) може прийняти рішення про його припинення. Наприклад, працівник може прийняти рішення про звільнення за власним бажанням. За таких умовзаконодавство не передбачає необхідності повернення виплаченої компенсації. 


Водночас, відповідно до пункту 8 Порядку надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 року № 124, у разі звільнення працівника до закінчення встановленогостроку збереження гарантій зайнятості з підстав, передбачених пунктом 1 частини першої статті 36 або пунктом 1 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України, сума виплачених коштів повертається у повному обсязі до бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.


Також, слід враховувати, що кошти не повертаються у разі, якщо на робоче місце звільненого працівника роботодавцем працевлаштовано іншого зареєстрованого безробітного за направленням центру зайнятості до закінчення встановленого строку збереження гарантій зайнятості.


Постанова Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 року № 124 за посиланням https://www.dcz.gov.ua/docs


Є питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут http://surl.li/emipw  Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir



827Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: