Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Анна Бородавкіна, завідувачка відділом соціокультурної діяльності ОУНБ ім.Д.І.Чижевського
Дата: 9 березня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2023/03/09/jak-sokoljata-v-bibliotetsi-chizhevskogo-stali-slidopitami.htm
суспільство, 9 березня 2023

Як «соколята» в бібліотеці Чижевського стали слідопитами

Анна Бородавкіна, завідувачка відділом соціокультурної діяльності ОУНБ ім.Д.І.Чижевського


Минулого тижня до бібліотеки Чижевського завітали вихованці школи-ліцею «Сокіл». Працівники інформаційно-бібліографічного відділу запросили кадетів на інтерактивну програму «Слідопити». 


Програма заходу була дуже насиченою: містила ігри, конкурси, командні змагання, майстер-клас у техніці орігамі та психологічні хвилинки на початку і на завершення.


Захід розпочався психологічною грою-розминкою «Вода-земля-повітря», яка проводилася у колі з м’ячем, щоб маленькі слідопити, а це були ліцеїсти 5-го класу, змогли налаштуватися на активні змагання.


Далі, розділивши учасників у дві команди, організатори запропонували їм позмагатися у вмінні із зав’язаними очима намалювати тварину – символ року. Кожен член команди мусив малювати тільки один компонент – обирали жеребкуванням, тому хтось малював голову, хтось тулуб, хтось хвіст. Конкурс проходив дуже весело і гамірно, учасники були задоволені, хоча впізнати зайця і кота на малюнках було складно.


Ще одне завдання організатори назвали «Народна мудрість». Гравцям запропонували позмагатись у знаннях українських народних приказок і прислів’їв, у які народ вклав своє мудре бачення світу і правила поводження у ньому. Кожна команда отрималап’ять римованих приказок, але без закінчень. Учасники мали здогадатись, яку мудрість вкладено у них та знайти кінцівку приказки, скориставшись бібліотечними книжками «Українські народні приказки і прислів’я».


Після інтелектуальних конкурсів дітей запросили на майстер-клас, де вони навчилися виготовляти «гаданку-складанку» у техніці орігамі. Хлопці з ентузіазмом виконували завдання, завзято складаючи гаданочку.


Закінчився день в бібліотеці Чижевського подарунком від ЮНІСЕФта спільним фото на згадку. 


Захід відбувся у рамках проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні». Проєкт реалізується благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

                


912Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: