Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 30 січня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2023/01/30/-kruti-istorija-ukrainskoi-neskorenosti-.htm
суспільство, 30 січня 2023

«Крути: історія української нескореності»


У довгій, тисячолітній історії українського народу є багато геройських сторінок. 29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. 


До річниці цих подій 27 січня в бібліотеці-філії для дітей N 13 відбувся історичний інформекскурс «Крути: історія української нескореності». Присутні переглянули відеофільм «Крути 1918 - честь і трагедія України», присвячений воїнам Крут, бібліотекарі разом з читачами провели історичні паралелі між подіями початку 1918 року та реаліями сьогоднішнього дня, коли Україна знову змушена виборювати та захищати свою незалежність. 


Також юним користувачам бібліотеки було запропоновано ознайомитись з книгами та газетними матеріалами книжкової виставки «Пам'ятай про Крути», які висвітлюють трагічні події тих років. 


773Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: