Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 28 вересня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/09/28/art-terapija-jak-zasib-ztsilennja.htm
суспільство, 28 вересня 2022

Арт-терапія як засіб зцілення


Арт-терапевтичним засобам відновлення у воєнний час був присвячений дводенний семінар-тренінг, що відбувся у Кропивницькому.


Організаторами виступити ГО «Обласний жіночий інформаційний центр» та Обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського в рамках проєкту «Мир у цифровий час».Учасниками стали представники освітніх та культурних закладів області. 


«Ми продовжуємо працювати в рамках дуже важливого і актуального проєкту. Минулого місяця темою наших семінарів-тренінгів був блогінг під час війни. Мова йшла про інформаційний простір, взаємодія з яким особливо під час війни вимагає від людей набуття практичних навичок з медіаграмотності та вміння відрізняти факти від суджень, маніпуляцій та відвертої брехні. 


У вересні ми акцентуємо увагу на допомозі людям у відновленні та гармонізації  психологічного стану. Саме арт-терапія є простим та ефективним способом і засобом для такої роботи з людьми незалежно від їхнього віку чи статі. Будь-яка творча діяльність  по суті терапевтична. Сьогодні ми навчимося допомагати людям знімати накопичену напругу», - зазначила голова ГО «Обласний жіночий інформаційний центр», директорка ОУНБ імені Дмитра Чижевського, заслужений працівник культури України Валентина Животовська.


За словами амбасадорки проєкту Світлани Ушакової, посередництвом символів, образів чи  метафор (а саме через них інформація кодується на несвідомому рівні психіки) арт-терапія дозволяє «витягнути» проблему на свідомий рівень та пропрацювати пов’язані з нею емоції та переживання. 


Познайомившись один з одним, учасники семінару розробили власні правила роботи та дізнались основні поняття, принципи, види та форми психологічного зцілення засобами творчості та мистецтва. Зупинились на тому, хто і саме якої психологічної допомоги може потребувати: це можуть бути чоловіки, жінки, діти, цивільні, переселенці, люди, що були на окупованих територіях тощо.


Ознайомились з напрямками, якими можна скористатисяу роботі, - це ізотерапія, піскова терапія, глинотерапія, казкотерапія, мандалотерапія, колажування, маскотерапія, метафоричні асоціативні карти, драматерапія, музикотерапія, лялькоперапія та інші – та перейшли до практичних вправ.


За словами учасників семінару-практикуму, виконуючи практичні завдання, вони самі відчували полегшення та покращення емоційного стану, змогли усвідомити власні проблеми і побачити шляхи їх подолання. Знання, отримані під час дводенного навчання, вони використовуватимуть у власній роботі.

                    

700Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: