Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 1 серпня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/08/01/jak-ne-pomilitisja-v-vibori-profesii.htm
суспільство, 1 серпня 2022

Як не помилитися в виборі професії


На певному етапі життя кожній людині доводиться приймати одне з найбільш важливих рішень у своєму житті: визначитися з вибором майбутньої професії. Від правильності цього вибору залежить наша самореалізація, подальша задоволеність своєю долею і самим собою. Як показує практика, багато хто відчуває труднощі у виборі кар'єрного шляху з найрізноманітніших причин.


Спробували розібратися з профорієнтацією за допомогою профмотиватора «Моя професія – моє майбутнє», підготовленого бібліотекою-філією №10. Учасники заходу отримали корисну інформацію про сучасні сервіси у профорієнтації населення, розглянули «м’які навички», необхідні для успішної кар’єри, ознайомилися з професіями майбутнього та професіями, що користуються попитом серед роботодавців України і нашого регіону.Переглянувши відеоролик«Дорога в професію», юні користувачі дізналися про класифікації праці, як не помилитися у виборі своєї дороги та які професії існують. За допомогою ігор«Склади історію», «Продовжи речення», юні читачі навчились розрізняти професії. Була тепла і невимушена атмосфера, довірливе спілкування і краплинка гумору сприяла підвищенню грамотності з питання професійної орієнтації.


Щодо ситуації на ринку праці зараз, учасники дізналися, що для тих, хто втратив роботу, її складніше знайти, ніж за мирний час. Окрім того, виділено певний спектр професій, які будуть актуальними у сьогоднішніх реаліях: воєнному та післявоєнному часі.Найбільший попит на професії, що пов’язані з війною та її наслідками…


Говорили про декілька типів професій, один називається last mile – остання миля. Це, наприклад, спеціалісти, які працюють з психологічними травмами. Адже людську розмову нічим не замінити. Або ті, що працюють з фізичними травмами чи з дітьми. Також кінологи та спеціалісти, які перевіряють зруйновані об’єкти. Другий тип – рух до високих технологій. На полях буде багато мін і як раніше людині буде дуже небезпечно працювати. Тому заходитимуть на ринок автоматизовані технології. Не одразу, але з’явиться техніка, у якій людина буде тільки оператором».


Закінчуючи захід, учасники прийшли до висновку, що обираючи професію ми обираємо власну долю і успіху досягнемо, коли з любов’ю будемо ставитися до своєї праці, з повагою – до праці інших. А остаточний вибір лише за кожним з вас.


1273Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: