Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: ГУ ДПС у Кіровоградській області
Дата: 21 липня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/07/21/dii-platnika-podatkiv-pri-vtrati-pervinnih-dokumentiv-cherez-boiovi-dii.htm
суспільство, 21 липня 2022

Дії платника податків при втраті первинних документів через бойові дії

ГУ ДПС у Кіровоградській області


Головне управління ДПС у Кіровоградській області звертає увагу, що у разі втрати та/або неможливості вивезення первинних документів через бойові дії та окупацію, платник податків/податковий агент подає до контролюючого органу в довільній формі повідомлення про неможливість вивезення первинних документів, підписане керівником підприємства та головним бухгалтером, в якому зазначаються: обставини, що призвели до втрати та/або неможливості вивезення первинних документів, податкові (звітні) періоди, а також загальний перелік первинних документів (за можливості - із зазначенням реквізитів). Це передбачено нормами пп. 69.28 п. 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України. 


Нагадуємо, що після подання платником податків/податковим агентом до контролюючого органу такого повідомлення, запроваджується мораторій на проведення документальних перевірок щодо зазначених у повідомленні податкових (звітних) періодів. Якщо після подання повідомлення про неможливість вивезення первинних документів платнику податків/податковому агенту стане відомо про втрату таких документів, платник податків/податковий агент зобов’язаний подати до контролюючого органу повідомлення про втрату первинних документів із зазначенням обставин такої втрати. При цьому, платники податків/податкові агенти, які подали повідомлення про втрату первинних документів, не підлягають перевірці контролюючим органом щодо зазначених у повідомленні податкових (звітних) періодів, у тому числі після завершення дії воєнного стану. 



842Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: