Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Л. Екало, провідний фахівець з питань зайнятості Новоархангельської районної філії обласного центру зайнятості
Дата: 24 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/11/24/profesiine-navchannja-shans-zdobuti-robotu-ta-zminiti-zhittja.htm
суспільство, 24 листопада 2021

Професійне навчання – шанс здобути роботу та змінити життя

Л. Екало, провідний фахівець з питань зайнятості Новоархангельської районної філії обласного центру зайнятості


Днями у рамках Всеукраїнського тижня професійної освіти та обласної Декади профорієнтації «Кар’єра: мрії та плани» у Новоархангельській районній філії обласного центру зайнятості для безробітних громадян відбулася презентація послуг з професійного навчання. 


Розпочала захід провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Лариса Екало, яка зазначила: «Однією з найбільш дієвих форм допомоги тим, хто втратив роботу або вперше її шукає, є організація службою зайнятості професійного навчання – первинної професійної підготовки, перепідготовки, спеціалізації й підвищення кваліфікації. Адже для більшості людей, які звертаються до служби зайнятості по допомогу в працевлаштуванні, саме професійна підготовка є шляхом набуття необхідних знань та вмінь, підвищення власної конкурентоспроможності на ринку праці».


Під час заходу його учасників поінформовано про сутність та переваги професійного навчання за сприяння служби зайнятості, ознайомлено з видами, формами та умовами професійного навчання, переліком професій, за якими здійснює навчання державна служба зайнятості. Зупинилися і на можливостях служби зайнятості щодо підтвердження результатів неформального навчання за робітничими професіями, а також на одноразовому отриманні мешканцями області ваучера для здійснення перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності, здобуття освіти на базі вже здобутого освітнього та кваліфікаційного рівня.


Під час семінару безробітні мали можливість поставити запитання та отримати кваліфіковані відповіді стосовно основних аспектів організації професійного навчання та інших питань, пов’язаних з працевлаштуванням.



1059Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: