Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 16 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/09/16/vidkrilasja-vistavka-krasa-jak-potreba-zhittja-prisvjachena-dnju-mista-kropivnitskii.htm
суспільство, 16 вересня 2021

Відкрилася виставка «Краса як потреба життя», присвячена Дню міста Кропивницький

 

15 вересня 2021 року о 14:00 в рамках заходів напередодні святкування  Дня міста Кропивницький у відділі Кіровоградського обласного краєзнавчого музею – Меморіальному музеї М. Л. Кропивницького відбулося відкриття виставки творів Валентини Дробишевської «Краса як потреба життя».


Уродженка Великої Виски, Валентина Іванівна Дробишевська з дитячого віку мешкає у Кропивницькому (Кіровограді), а це вже декілька десятків років. Й незмінно по життю її супроводжує захоплення вишивкою. Вишивала її мама й бабуся, тепер – вона сама та вже доросла донька, гарній справі навчає й онуків. 


Більш за все Валентина Іванівна любить вишивати хрестиком. Також  вишиває бісером, серед робіт – картини, сумочки, плетені бісером прикраси.


В. Дробишевська – член творчого об’єднання «Єлисаветградський узвіз» де керівником є Поляруш Ірина Ігорівна. На запрошення «Єлисаветградського узвозу» майстриня бере активну участь у виставках, виставках-продажах, ярмарках. Має чимало грамот, подяк й дипломів.


«Краса як потреба життя» – відверто кажучи, формулювання назви виставки не було для нас проблемою, адже характерна особливість мисткині – потяг до мистецтва, до краси. Вже на перших хвилинах знайомства обговорюючи, що надихає її на творчість, пані Валентина просто заявила – «без цього я не можу жити, це те, що мене підтримувало протягом всього мого життя». У цьому вся пані Валентина – прагнення краси, легкість на підйом, душевна теплота – все це відображається в її роботах, стало провідною темою виставки і впливає на кожного, хто її побачить.


Саме тому ми дуже раді співпраці із Валентиною Іванівною, раді, що в наших залах, де десятиліттями не вгавала атмосфера творчої праці за часів Марка Лукича Кропивницького, не згасає вона і тепер. І ми продовжуємо демонструвати, що місто Кропивницький славне своїми діячами культури» – зазначила завідувачка музею Богдана Бабенко.


На виставці у музеї корифея представлено понад 70 робіт В. Дробишевської, це вишиті картини, речі побуту (серветки, скатертина, панно), жіночі аксесуари (сумочки вишиті бісером), біжутерія оздоблена вишивкою, плетені з бісеру джути та інші речі що задають гарний настрій, роблять життя більш яскравим й насиченим.


Експонування виставки триватиме до 15 жовтня, тож протягом цього часу кожен може ознайомитися з творіннями талановитої майстрині в Меморіальному музеї М. Л. Кропивницького за адресою: вул. Кропивницького 172/42. 


                     

1217Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: