Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Новгородківська районна філія обласного центру зайнятості
Дата: 20 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/04/20/batki-i-proforientatsija-vibir-profesii-maibutne-ditini.htm
суспільство, 20 квітня 2021

Батьки і профорієнтація: вибір професії – майбутнє дитини

Новгородківська районна філія обласного центру зайнятості


Про надання допомоги прийомним батькам та батькам-вихователям у виборі дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, яких вони виховують, майбутньої професії, йшла мова під час робочої зустрічі начальника служби у справах дітей Новгородківської селищної ради Сергія Беркути та директора районної філії обласного центру зайнятості Володимира Ніколаєнка.


Розпочалася зустріч з інформаційного повідомлення С. Беркути про те, що у громаді створено дві прийомні сім'ї, два дитячих будинки сімейного типу, у яких виховуються 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. «Прийомні батьки та батьки-вихователі створюють усебічні умови для розвитку та виховання таких дітей. Кожен з батьків має неабияке бажання, щоб його вихованці стали успішними у житті, зокрема, професійному. Завдання служби у справах дітей – надавати всебічну допомогу таким сім'ям і залучати до цього структури, діяльність яких орієнтована на вирішення тих чи інших питань», – підкреслив С. Беркута.


У свою чергу, В. Ніколаєнко повідомив: «Дійсно, вибір професії – завдання не з простих, адже, здебільшого, важливе рішення доводиться приймати у період, коли підліток знаходиться під впливом внутрішніх протиріч. Рідні відіграють особливу роль під час знайомства учнів зі світом професій, тому батьківська підтримка та зацікавленість процесом професійного самовизначення є надзвичайно важливою. Звичайно, щоб давати дітям слушні поради, батькам треба добре володіти ситуацією у цій сфері, орієнтуватися на ринкові потреби та перспективи працевлаштування. Головне, довести до батьків, що вони лише допомагають дитині визначитися з професією, а зовсім не визначаються замість неї», – повідомив В. Ніколаєнко. Директор районної філії запевнив, що служба зайнятості готова допомагати батькам у визначенні професійних намірів учнівської молоді. 


У ході зустрічі сторони обговорили загальні питання профорієнтації та партнерської діяльність у напрямку проведення для прийомних батьків та їхніх дітей спільних профорієнтаційних заходів, у т.ч. й у онлайн-режимі. 


С. Беркута висловив впевненість у тому, що можливості служби зайнятості, профорієнтаційні заходи та почута на них інформація, нададуть батькам базові знання щодо професійної орієнтації вихованців на свідомий вибір професії.


Довідково. Захід відбувся у рамках обласної Декади профорієнтації молоді «Погляд у майбутнє».



1904Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: