Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 15 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/04/15/sergii-tsobenko-investujuchi-v-molod-mi-investuemo-v-maibutne-nashoi-gromadi-.htm
суспільство, 15 квітня 2021

Сергій Цобенко: Інвестуючи в молодь ми інвестуємо в майбутнє нашої громади…


Про те, що вдалося зробити з початку призначення та які плани на найближчий час, поділився під час ефіру Сергій Цобенко, селищний голова Голованівської громади, представник політичної сили «Слуга Народу».


Кор.: Сергію Олександровичу, Ви вже більше, як 100 днів на посаді селищного голови Голованівської територіальної громади, які Ваші перші враження?


Сергій Цобенко: Хочу, в першу чергу, зазначити, що до Голованівська приєдналося 14 колишніх сільських рад. Тобто територія нашої громади стала в рази більшою. Для мене, як для голови селищної громади, найголовніше зробити комфортним життя людей в усій громаді. На сьогоднішній день, вже провели інвентаризацію майна, щоб зрозуміти всі можливі джерела наповнення селищного бюджету.


Також ми стали засновниками та взяли на баланс всі заклади: освіти, культури, медицини та соціального захисту.


Сьогодні ми маємо широкі повноваження, які раніше виконувала районна державна адміністрація, районна рада, але за кожним з цих повноважень стоїть ще більше відповідальності. Тож, впевнено можу сказати, що ми приймаємо раціональні рішення для покращення тих чи інших послуг, які надаються в селищі. І тут ми розділяємо відповідальність з нашим депутатським корпусом, якому я хочу подякувати за конструктивну та злагоджену роботу. Всі необхідні рішення приймаються, якщо не одноголосно, то переважною більшістю голосів. Разом ми прийняли селищний бюджет, який є збалансованим, і в якому закладено фінансування всіх закладів, які є на території нашої громади.


Кор.: Чи відчули Ви різницю між посадою голови селищної ради і голови Голованівської ОТГ?


Сергій Цобенко: Так. Різниця – колосальна. Це більша територія, це більша кількість населення, це нові виклики та завдання щодня. Але я людина не нова в місцевому самоврядуванні. Попередні 5 років на посаді селищного голови сформували в мені певний багаж знань, а також надали мені професійного та життєвого досвіду. В Україні відбулась адміністративно-територіальна реформа, яка змінила межі районів і утворила нові громади. Відповідно до неї, на території Голованіської громади працює 5 старост, а в кожному населеному пункті працюють діловоди. Вони є моїми представниками на місцях і ми з ними на постійному зв’язку. Тож, разом намагаємося швидко вирішити всі проблемні питання, які виникають в тому чи іншому населеному пункті. Головне, щоб жителі нашої громади якомога менше відчували дискомфорт, в тому чи іншому соціально важливому питанні.


Сьогодні, у зв’язку з реформою адміністративного територіального устрою, є ще дуже багато питань, які не нормовані на державному рівні, але переконаний, що все це з часом стане на свої місця. Верховна Рада прийме всі необхідні закони, Кабінет Міністрів України всі постанови, які до кінця будуть регламентувати діяльність новостворених територіальних громад, зокрема і нашої.


Кор.: Як змінилася структура ради? За що нині відповідаєте?


Сергій Цобенко: Структура ради змінилась кардинально. Було 10-ть працівників до реформи, зараз маємо 75-ть штатних одиниць – і це лише апарат селищної ради. Комусь це здається багато, але одразу хочу зазначити, що ми створили велику кількість нових відділів, працюємо в нових напрямках. Ми маємо 5 юридичних осіб – це відділ освіти, культури, фінансовий, територіальний центр та Комбінат комунальних підприємств. В структурі виконавчого апарату ради такі нові відділи, як юридичний, загально організаційний, ЦНАП, відділ економіки, інфраструктури, відділ у справах дітей. Тобто, ми відповідаємо за всі галузі щоденного життя нашої громади. Тож, вдячний своїй команді за злагоджену і кропітку щоденну роботу на користь розвитку громади. Ми всі разом вчимося новому і намагаємося виконувати все правильно і вчасно.


Кор.: Що вже встигли зробити та які плани ставите перед собою на майбунє?


Сергій Цобенко: Перш за все, ми забезпечили всі бюджетні установи та організації стабільним фінансуванням. Зберегли всю мережу закладів освіти в громаді. На останній сесії виділили 1 мільйон 200 тисяч гривень для закупівлі мультимедійних комплексів, електрообладнання для шкільних їдалень та меблі для навчальних кабінетів. Також виділили понад 600 тисяч гривень на придбання нового шкільного автобусу. В цьому році плануємо закінчити будівництво нового дитячого садочка. Тож, робимо все можливе, щоб учні та дошкільнята навчались в гарних та зручних умовах з використанням новітніх засобів навчання. Ми розуміємо, що інвестуючи в молодь, ми інвестуємо в майбутнє нашої громади.


Другою, не менш важливою галуззю для всієї громади, є охорона здоров’я. Повністю на весь рік забезпечили фінансування комунальних послуг нашої лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги. Профінансована на перший та другий квартали заробітна плата та утримання для працівників полового та інфекційного відділення нашої ЦРЛ. Заплановано проведення робіт по обладнанню медичним киснем в інфекційному, терапевтичному та хірургічному відділеннях лікарні.


Маємо дуже багато амбітних планів щодо модернізації галузі охорони здоров’я в селищі та забезпечення надання якісних медичних послуг населенню всієї громади.


Також ми обладнали заклади культури автоматизованою охоронною сигналізацією. На сьогоднішній день така сигналізаціє є в Школі мистецтв, будинку культури та бібліотеці.


Велику увагу приділяємо благоустрою території. Вже оголошено тендер на закупівлю автобусних зупинок. В теплу пору року плануємо приступити до ремонту доріг. Невдовзі придбаємо нову партію сміттєвих баків.


На початку квітня почали курсувати автобуси зі сполученням Журавлинка-Трояна-Наливайка-Межирічка-Голованівськ.


Впевнений, що ми щоденно маємо працювати над покращенням, як комунальної сфери, так і всіх інших сфер суспільно-економічного життя. Головне зараз не збавляти темпи. І з кожним кроком робити нашу громаду кращою.


Кор.: Які сфери життя громади для Вас є пріоритетними?

Сергій Цобенко: Ми вже, в принципі, про це говорили. Хочу лише додати, що для мене особисто немає більш чи менш пріоритетних сфер. Для мене важливим є стабільний розвиток всієї Голованівської громади. Щоб навіть в її найвіддаленіших населених пунктах люди відчували себе комфортно. Щоб ми самі могли з гордістю дивитись на результати роботи нашої команди, нашого депутатського корпусу.


Кор.: Дякую за змістовну розмову. Успіхів Вам та Вашій команді.


Відео та фото з фейсбук сторінцки Сіргія Цобенко

1494Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: