Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Вікторія Семененко
Дата: 1 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/04/01/galina-talalaeva-misija-rjatuvati-zhittja-.htm
суспільство, 1 квітня 2021

Галина Талалаєва: «Місія – рятувати життя»

Вікторія Семененко


Можна змінювати міста і місця роботи, але змінити своє покликання – неможливо, особливо, якщо мова йде про порятунок інших. 


Галина Миколаївна Талалаєва на Кіровоградщину приїхала п’ять років тому із Луганської області. У мирне життя – ввірвалася війна, через яку жінка залишила все.


Почати спочатку, відкрити нову сторінку… Це вона мала зробити, щоб знову впустити у серце спокій, віру, зберегти цінності... І робила повільними кроками, адже місія – рятувати людські життя, допомагати – з нею все життя.


Галина Талалаєва працює у медичній сфері. Наразі вона лікар-інфекціоніст КНП «Світловодської центральної районної лікарні при Світловодській міській раді». Двері її кабінету «Довіра» завжди відриті для пацієнтів, адже тут, дійсно, довіра між медиком і пацієнтом. 


З березня 2018 року Галина Миколаївна плідно співпрацює із проектом «HealthLink» в ролі медичного координатора проекту з закладі охорони здоров`я. Її завдання полягає в координації медичних працівників та пацієнта, та переадресації їх до соціального працівника. 


- Наприклад, прийшов до мене на обстеження Кирило, де за медичними показами йому було рекомендовано  пройти тест на ВІЛ, ми провели з ним дотестову консультацію. Пояснили навіщо проходити тестування на ВІЛ, чому так важливо знати про свій ВІЛ-статус, тобто турбуватися про власне здоров’я. Чоловіка обстежили і діагностували ВІЛ. У Кирила шок, стрес. Він не знає, як бути і куди бігти. Звісно, ми проводимо післятестову консультацію, розповідаємо про наявне лікування. Однак чоловік потребує додаткової підтримки. У рамках проекту «HealthLink» ми пропонуємо послуги консультанта із соціального супроводу. Кирило погоджується, бере візитку, телефонує і домовляється про зустріч. І далі вони спілкуються півтори години. Чоловік повертається до життя, - розповідає Галина Миколаївна, додаючи, що таких історій багато, коли соціальний працівник «підхоплює» пацієнта і вчасно виводить його із шокового стану, мотивує не полишати прийом лікування, мотивує на життя...


Галина Талалаєва у медицині 38 років. І майже весь цей час не просто діагностує захворювання, не просто призначає лікування, а й допомагає ВІЛ-позитивним людям, проводить консультування, розповідає про ВІЛ, вчить не жити за міфами, долає стереотипи, наголошує на важливості прийняття ВІЛ-статусу і лікуванні. 


1135Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: