Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 17 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/03/17/internet-zlo-.htm
суспільство, 17 березня 2021

Інтернет-зло?


Інтернет-мережа вже давно стала невід’ємною частиною життя кожного з нас, особливо це стосується підлітків, адже дитяча жага до пізнання світу призводить до безконтрольного перебування неповнолітньої особи в соціальних мережах, месенджерах, різного типу товариствах тощо. Ці фактори можуть призвести не лише до загрози формування залежності, а й до загрози кібербулінгу, знаходження матеріалів, які можуть вплинути на подальше формування психіки підлітка, знайомтсв з соціально небезпечними елементами, та навіть загрозою смерті.


Останнім часом питання безпеки дітей набуло особливого сенсу – неконтрольоване перебування дітей у мережі Інтернет створює нові загрози для їх фізичного та ментального здоров’я, саме тому персонал сектору ювенальної пробації м.Кропивницького філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області спільно з волонтером пробації Аліною Байрактар провели для неповнолітніх клієнтів пробації персональну консультацію з елементами тренінгу на тему: «Безпечне користування інтернет-мережами».


«Безпечне середовище неповнолітніх клієнтів пробації, на мою думку, це важливий елемент на шляху до їх виправлення. Багато людей недооцінюють проблему кібербулінгу у нашому суспільстві, вважаючи що це щось захмарне, те, яке не стосуватиметься «мене та моєї сім’ї». Але, як показує практика, загроза в мережі не спить, і можливо вже цієї секунди ваша дитина може страждати від насильства у мережі», - саме такої думки про важливість поширення інформації про проблему кібербулінгу волонтер сектору ювенальної пробації м.Кропивницького Аліна Байрактар.


Під час зустрічі кожен із присутніх отримав корисну інформацію у виді базових правил користування мережею та засвоїв чіткий алгоритм дій у разі виявлення небезпеки. Крім того, з неповнолітніми клієнтами пробації було обговорено про явище кібербулінгу, у тому числі кібергрумінгу, секстингу, сексторшину тощо.


Додатково, неповнолітнім клієнтам пробації було надано перелік онлайн-ресурсів (інтернет-сайтів бібліотек, музеїв, картинних галерей тощо), рекомендованих для дітей Міністертством освіти та науки України, за допомогою яких, вони можуть отримувати корисну інформацію та якісні емоції, які позитивно вплинуть на формування  їх особистостей.


Зустріч було проведено з дотриманням усіх карантинних вимог.


1390Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: