Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Оксана Войчишина, сайт "Комора.info"
Дата: 30 серпня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/08/30/mihailo-saifudinov-persha-rozmova-z-chempionom-svitu-z-boiovogo-dzhiu-dzhitsu.htm
суспільство, 30 серпня 2017

Михайло Сайфудінов: перша розмова з чемпіоном світу з бойового джиу-джитсу

Оксана Войчишина, сайт "Комора.info"


Свій шлях у спорті Михайло Сайфудінов почав змалечку, у віці 5 років, а у 12 років почав займатись панкратіоном у клубі єдиноборств " Піт- Файтер",  сьогодні йому 18 років і він чемпіон світу  з бойового джиу-джитсу. 


- Пригадай, якою була твоя перша перемога?


- Це було у  рідній Знамянці, у  2013 році, коли проводились обласні  змагання,  і я став чемпіоном області у віковій категоріі 12-13 років.


- Яким був шлях до найбільшої перемоги - звання чемпіона світу?


- Мені було дуже важко, Олексій Анатолійович Слуцький багато вимагав від мене, і так було постійно. Тренування за тренуванням я не здавався. Головне - він дав мені базу і розуміння того, що я повинен постійно розвиватись, бо  він не може постійно бути зі мною. Я йому дуже вдячний за це. Сьогодні я фактично лишаю системні заняття в клубі, бо їду на навчання в місто Дніпро, але я продовжуватиму готуватись до Чемпіонату Європи у грудні місяці 2017 року. Моя найбільша підтримка  - це мої батьки, вони завжди мене надихають на чергові перемоги і заохочують до участі у різних змаганнях.


 


- Протягом цього року ти здобув три знакові перемоги, розкажи, які саме і де?


- Так, я став чемпіоном України з бойового самбо у ваговій категорії 74 кг. Це вже вдруге, минулого року теж я виборов таку нагороду. Також минулого року у Хорватії у м. Спліт я був третім на Чемпіонаті Європі з бойового самбо, цього року - я у тому ж місті виборов перемогу і став першим. Звичайно, що найбільший мій здобуток цього  року  - перше місце на бойовому джиу-джитсу (вага 70 кг) теж у Хорватії. Серед моїх суперників за цей почесний титул були спортсмени з Куби, Казахстану.


- Маючи статус чемпіона,  ти можеш назвати клуби єдиноборств в Україні, які мають сильних  спортсменів теж?


- Насправді в Україні дуже багато гідних і суперників і клубів. Ось недалеко від нас у Кропивницькому -  клуб "Тайгер", київський клуб "Гермес".


- Бойове самбо, панкратіон, бойове джиу-джитсу - це все бойові єдиноборства, на скільки вони для тебе під час тренувань стали травматичними?


- Все залежить від грамотного підходу до тренувань, адже ми вчимось до чемпіонатів, знаємо свої слабкі місця, знаємо як захисти себе. Але ще важливий настрій, треба не налаштовувати себе на поразку. А травмування теж бувають, але у мене незначні.


- Скільки коштує участь у змаганнях міжнародного рівня?


- Це дороге задоволення, приблизно 500 євро на одну людину, а ще треба мати гарну форму, все інше. Моя участь у всіх змаганнях міжнародного рівня відбулися тільки завдяки моїм рідним, татові Роману Сайфудінову та мамі Олені Сайфудіновій.


- Чи стане спорт для тебе основним заняттям у житті?


- Спорт - то вже частина мого життя назавжди, але професію я починаю здобувати іншу, я став студентом вишу за напрямком митниця. Я можу здобувати ще багато різних знань, вчитись протягом всього життя, але розвиток у спорті для мене, мов магніт. Я розумію, що за гучним званням чемпіона світу ще чимало перемог, а от якими вони будуть - залежить тільки від мене і мого бажання рухатись вперед.


Для клуба єдиноборств "Піт-Файтер" успіх Михайла Сайфудінова на міжнародному рівні далеко не перший, відомі імена чемпіонів - Юрій Корж, Влад Ільїн, Арман Григорян. Бажаємо, щоб завзяття та спортивна витримка Михайла Сайфудинова привели його до нових Олімпів.


komora.info


3101Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: