Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Андрій Дробін, перший секретар Кіровоградського міського комітету Соціалістичної партії України, викладач за професією
Дата: 6 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/03/06/bili-levi-jak-sindrom-jurija-detochkina.htm
суспільство, 6 березня 2017

Білі Леви, як синдром Юрія Дєточкіна

Андрій Дробін, перший секретар Кіровоградського міського комітету Соціалістичної партії України, викладач за професією


28 лютого прес-служба прокуратури Кіровоградської області повідомила, що Слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області за оперативного супроводу СБУ в області припинено злочинну діяльність угрупування під назвою «Білі леви», учасники якого, в тому числі і двоє правоохоронців, вчиняли грабежі, розбої та вимагання.


До своєї злочинної діяльності вказані особи також залучали неповнолітніх. Злочини вчинялись під лозунгами боротьби з потенційними педофілами, при цьому встановлено, що один із організаторів групи перебував у інтимних стосунках із неповнолітньою, зазначають у прокуратурі.


Слідчі прокуратури задокументували низку фактів злочинних дій учасників руху "Білі леви". Зокрема, цинічного побиття людей, з подальшим вимаганням від потерпілих грошей, щоб відео знущань не потрапило в мережу.


В результаті 14 санкціонованих обшуків у підозрюваних виявили та вилучили бейсбольні бити, балаклави, смартфони, планшети та комп’ютерна техніка, що використовувалася для організації та координування дій учасників.


«Крім того, вилучено емблеми угрупування, що подібні до свастики, грошові кошти, які були предметом злочинних дій групи. Вина вказаних осіб також підтверджується показами свідків та потерпілих осіб, результатами судово-медичних експертиз», – зазначають у прокуратурі.


Наразі затримано 9 членів угрупування. Вказаним особам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 189 (вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи) Кримінального кодексу України. 1 та 2 березня суддею Л.І.Плохотниченком начебто учасникам угрупування, яких було затримано за місцем проживання чи роботи, за формулювання «дистанційна участь та дистанційне знаходження на місці злочину» обрано міри запобіжного заходу – тримання під вартою терміном 60 діб.


Ці неоднозначні події збурили суспільний спокій м. Кропивницький, маючи неабиякий резонанс. І не стільки за своєю суттю і формою, скільки за тими пластами проблем морального, правового, суспільного змісту, піднятих за їх наслідками.


Спробуємо хоч би поверхнево без юридичних казусів розібратись за відкритими джерелами інформації та оприлюдненими фактами у цьому клубку суперечностей, що отримала громада.


1.  Діяльність правоохоронних органів.

Отже, як стверджують представники прокуратури угрупування діяло 6 років, активно працювало, виклавши 30 відео в інтернет, виступило на обласному телебаченні (19.12.16р). Лише після цього на них звернули увагу.


А що пробили правоохоронні органи попередні 5 років? Це професійна деградація чи халатність та службова недбалість?


А можливо, якщо мали місце факти злочинів, то на цей раз зачепили велику шишку з прокуратури чи СБУ? Чи грошовитого мажору? Інакше як пояснити таку оперативність та прозорливість? Думка простих мешканців обласного центру у переважній більшості на стороні, так званих злочинців, «Білих левів», особливо враховуючи упередженість працівників прокуратури, фальшування ними фактів, вільне трактування законів, підтасовку фактів, упередженість та заангажованість судді Л.І.Плохотниченка, який не опасаючись суспільного резонансу виконує чиюсь вказівку. Як доказ виконання вказівок суддею, можна вказати, що час підготовки рішень у дорадчій кімнаті у нього складав 5-8 хвилин при об’ємі документа 1.5 аркуша А4. (порахуйте як він друкує, аналізує факти та швидкість читання ним документів). Отже, усі рішення у судді були заздалегідь підготовлені, узгоджені та надруковані. До речі, а судді хто? Інтернет майорить скандальними рішеннями прийнятими цим суддею. Тож дивуватись відсутності совісті у цього судді не приходиться.


2.  Персони «злочинців»

До активних членів угрупування начебто входили молоді люди від 17 до 19 років. Якщо організація діяла 6 років, то з якого часу ці юнаки стали переконаними «злочинцями» -борцями з педофілами? Математичні підрахунки показують вік 11-13 років. А ті що зараз неповнолітні булу у віці відвідувачів дитячих дошкільних закладів. Ті, хто має уявлення про вікові особливості людини, знає, що до 13-14 років у дітей немає статевої тяги до осіб протилежної статі. А у віці 11-13 років про педофілію та інші збочення діти взагалі ще обізнані.


Можливо борцями є інші люди? Тоді, навіщо це окозамилювання?


3.  Правові казуси

Чому юнакам виносять підозру за статтями 15 та 189 Кримінального Кодексу України – замах на здирництво та здирництво. Адже за доказами (наведеними відео), які фігурують присутні побиття та нанесення тілесних ушкоджень різної степені тяжкості? А де мічені купюри? (у жодного з підозрюваних грошей не виймали). Отже фактів передачі грошей немає. То яке здирництво?


І ще одне питання: яким боком до злочинців чи здирників має відношення СБУ?


4.  Особи постраждалих педофілів.

Чому правоохоронці не цікавляться особами педофілів? Хто у  нашому патріархальному місті збоченець, який полюбляє неповнолітніх дівчат та хлопців? Назвіть цих постраждалих. Нам відомі, принаймні двоє: Гончаров В.А. та Радецький Ю.К. До них однозначно застосовна стаття 15 ККУ «Замах на злочин» і мотив - задоволення своїх статевих потреб неприроднім шляхом. Отже, це замовна справа.


Сухий залишок: 1937 рік відпочиває. Прості люди і їхні діти беззахисні проти каральних правоохоронних органів (зазначимо поліція не фігурує у справі, отже не замішана, що, погодьтесь, дивує), які замість вилову злочинців калічать долі романтичних та альтруїстичних юнаків – нашого завтрашнього майбутнього. Тобто СБУ та Прокуратура підміняють боротьбу зі злочинністю виконанням замовлень мажорів.


Р.S. Я особисто знаю одного з начебто «злочинців» , бо я його навчав, і знаю як працює каральна машина за принципом кругової поруки. Тому я не вірю жодному слову прокурорів, я переконуюсь у тому, що ці юнаки «Білі леви» не винні. А завтра я піду на пікетування Апеляційного суду, щоб підтримати апеляцію незаконно поміщеного  у СІЗО хлопця.


Завтра прихильники «Білих Левів» пікетуватимуть Апеляційний суд Кіровоградської області




2058Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: