Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Надзвичайні новини
Дата: 6 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/03/06/banda-bilih-leviv-nepovnolitni-kohanki-pravoohorontsiv-pratsjuvali-nazhivkoju-dlja-pedofiliv-video-.htm
суспільство, 6 березня 2017

Банда «Білих левів»: Неповнолітні коханки правоохоронців працювали наживкою для педофілів (ВІДЕО)

Надзвичайні новини


У Кропивницькому останній тиждень на слуху гучне затримання членів угруповання «Білі леви». Їх підозрюють у розбійних нападах, жорстоких побиттях і пограбуванні. Учасники банди – майже діти, але очолюють їх правоохоронці. Якщо точніше – співрoбітники слідчoгo ізолятора. За допомогою підставної юної дівчини вони знайомилися в соцмережах із чоловіками та призначали зустріч у безлюдному місці. Однак, замість дівчини на побачення приходили з десяток молодиків у масках. Вони нещадно били свою жертву, знімали це все на відео і викладали в інтернет, повідомляють "Надзвичайні новини".


У «Білих левів» є своя назва, емблема і сторінки у соцмережах. Туди вони і викладали відео, на кадрах яких – покарання потенційних педофілів.


Свої обличчя юнаки ховають а масками. Кажуть, організація існує вже 5 років. Про неї очевидно знали й правоохоронці. Адже торік «леви» навіть були героями ток-шоу на обласному телебаченні.


Вони вважають себе народними месниками. Розповідають, що створюють сторінки в соцмережі від імені неповнолітніх дівчат чи хлопців і... чекають. Їм мають написати педофіли. На призначену зустріч ідуть всією компанією та фільмують так зване «спілкування».


«Вони зустрічаються, розмовляють. Дівчинка намагається ще на місці відмовити. Коли вже «ні, ми йдемо до тебе» - вони йдуть до певного місця, ми відразу не налітаємо, не б'ємо, нічого. Ми підходимо, намагаємося поговорити. Якщо вже починається опір – тоді так, бувають такі випадки, що і б'ємо», - розповів один із членів угруповання у ток-шоу «Ми» на каналі «Кіровоград».


Їм довго це дозволяли. Однак, чомусь саме минулого тижня учасників угрупування затримали працівники СБУ та прокуратури. На гарячому, під час чергової, так би мовити, виховної роботи із так званим педофілом.


У прокуратурі кажуть: слідкували за угрупованням протягом кількох останніх місяців. Правоохоронці запевняють: діяльність «Білих левів» вже давно вийшла за межі профілактики. Окрім знущань і принижень, банда ще й вимагала гроші у своїх жертв за нерозміщення їхнього відео в інтернеті. Тобто – банально шантажували.


«Шaнтaжуючи рoзміщенням цьoгo відеo у мережі Інтернет, члени групи вимaгaли кoшти тa інші мaтеріaльні ціннoсті впрoдoвж дoсить тривaлoгo чaсу. Нaми зaфіксoвaнo близькo 40 відеoрoликів, нa яких учaсники угрупoвaння здійснюють нaпaди з нaнесенням тілесних ушкoджень місцевим мешкaнцям, у тoму числі з oсoбливoю жорстокістю», - повідомив начальник сектору з боротьби з організованою злочинністю та корупцією УСБУ Сергій Скок.


У свою чергу начальник слідчого відділу Кіровоградської обласної прокуратури Сергій Чеботарьов розповів, що було вилучено балаклави, бейсбольні біти, гаджети, які дозволяли оприлюднювати такі відео, знімати, монтувати, грошові кошти, зокрема і ті, які передавались потерпілим.


Двoмa основними фігурaнтaми групи є співрoбітники прaвooхoрoнних органів. А сaме – Кірoвoгрaдськoгo слідчoгo ізoлятoрa. Саме вони – засновники і ватажки «Білих левів». А ще цинічніше – що юні дівчатка, які слугували живою наживкою для їхніх клієнтів, у реальному житті були їхніми коханками.


«Керівники перебували у співмешканських стосунках з дівчатами, яких вони використовували в якості наживки. І тут питання риторичне: хто педофіл?», - каже Сергій Чеботарьов.


Декого з білих левів забирали просто з дому. Батьки затриманих тепер збираються під стінами СІЗО, аби добитися зустрічі із дітьми.


«Обвинувачення їм не пред'явлені, і досі ніхто не знає, за що вони дійсно сидять. Те, що їх звинувачують, що вони били і ловили педофілів… Якщо міліція цим не займалася, то почали займатися ці діти», - каже батько одного з затриманих Андрій Білоус.


Чотирьом з «білих левів» ще немає навіть 18 років. Їхні рідні не хочуть навіть і думати, що діти могли вимагати гроші.


«Ніяких зайвих коштів, як вони кажуть, що вимагав кошти, ні нових речей в нього не було, ні кишенькових грошей, щоб я бачила. Побитий він не ходив, щоб там він десь когось бив та збиті руки чи лице, або що. Спокійна адекватна людина, як і всі діти, і в технікумі вчаться на бюджетній основі, сам вступив», - розповідає матір одного з затриманих Наталія Суворова.


У прокуратурі стверджують: масштаби діяльності угрупування – вражаючі. Причетних до злочинів дуже багато. У СІЗО на два місяці уже відправили чотирьох дорослих учасників банди, одного – під домашній арешт. Ще четверо неповнолітніх чекатимуть суду вдома.


Схоже, подібні угрупування стають аж надто популярні в усій Україні. Днями в Одесі кореспондент «Надзвичайних новин» став свідком розправи з так званим педофілом. В одному з місцевих скверів у темряві його била група молодиків у масках.


Постраждалий розповідає, що нападників було чоловік 20. Тих, хто бив, 7-8.


Лише восени минулого року в Одеській області також викрили банду мисливців на педофілів. Вони били та грабували своїх жертв. А в якості наживки так само виступала неповнолітня дівчина.


«Типу в ролі наживки. Тобто просто з ними розмовляти по телефону, домовлятися про зустріч. Я повинна була привести його в певне місце. І все», - визнає учасниця угруповання.


Тоді правоохоронці затримали сімох учасників групи. Вони зізналися – мовляв, били та усіляко знущалися над чоловіками, котрі потрапляли на їхній гачок. Доходило до того, що так званих клієнтів змушували їсти свої ж документи. І звісно, все це знімали відеокамерою. Затримані не заперечували і того, що інколи ще й грабували своїх жертв. Як мінімум, відбирали мобільні телефони.


Бувало й жорсткіше. Наприклад, коли так званих «педофілів» забивали до смерті. У Одеській області 2015-го ватажка аналогічної групи під назвою «Модний вирок» засудили до семи років ув'язнення. Він разом із товаришами вбили свою жертву.


Яка доля чекає на кропивницьких «білих левів» та які ще їхні злочини стануть відомими суспільству, «Надзвичайні новини» обов’язково відслідкують.


9793Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: