Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 2 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/03/02/rjatuvalniki-nadali-gromadjanam-poradi-schodo-bezpechnogo-perebuvannja-na-krizi.htm
суспільство, 2 березня 2017

Рятувальники надали громадянам поради щодо безпечного перебування на кризі

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


Незважаючи на постійні перестороги з боку фахівців Управління ДСНС в області, громадяни продовжують ризикувати здоров’ям та навіть життям, йдучи на замерзлі водойми з доволі примарною надією на велику «здобич». Крім затятих рибалок, яких не лякає навіть різке потепління та танення льоду, у групу ризику щодо надзвичайних подій на кризі входять громадяни, які полюбляють скоротити шлях через ставок. Також опинитись зненацька в ополонці з великою ймовірністю можуть любителі спиртних напоїв, оскільки вони втрачають здатність оцінювати рівень небезпеки. Проте найбільше занепокоєння викликають діти з їхнім бажанням все дослідити та продемонструвати безстрашність чи відчайдушність.


Рятувальники Кіровоградської області проводять планомірну роботу по роз’ясненню правил поведінки на льоду, розповідають про трагічні випадки загибелі громадян у крижаних ополонках, застерігають від виходу на лід без засобів порятунку, нагадують про необхідність суворої заборони дітям розважатись на замерзлих водоймах.


1 березня такі просвітницькі бесіди провели рятувальники Голованівського, Долинського та Олександрійського районів Кіровоградської області. Зокрема фахівці Служби порятунку повідомили громадянам про те, що навіть досвідчені рибалки можуть потрапити під кригу, якщо вони знехтують простими, але дуже важливими правилами поведінки під час підлідного вилову риби.


Поєднання бесіди та наочності – ефективний спосіб кращого засвоєння інформації, тому рятувальники завжди під час роз’яснювальної роботи роздають тематичні листівки, де коротко та чітко викладені правила безпечної життєдіяльності.




 



2044Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: