Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 2 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/02/02/rjatuvalniki-nagoloshujut-scho-vihoditi-na-krigu-rizikovano.htm
суспільство, 2 лютого 2017

Рятувальники наголошують, що виходити на кригу ризиковано

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


На території області налічується кілька тисяч ставків, більше чотирьохсот річок (у тому числі – Південний Буг та Дніпро) та більше вісімдесяти водосховищ. Щойно вони вкриваються кригою, як люди поспішають скористатись нагодою вийти на зимову риболовлю, покататись на ковзанах, пограти у хокей. Для багатьох замерзла річка – це можливість скоротити шлях, дехто навіть переїжджає по льоду підводою або автомобілем. 


Щоб переконати громадян, що виходити на лід, не знаючи і не дотримуючись правил безпеки, ризиковано рятувальники постійно проводять роз’яснювальну роботу в усіх населених пунктах області, зокрема і в облюбованих рибалками місцях. 


2 лютого таку профілактичну роботу працівники Управління ДСНС в області провели у місті Кропивницькому на річці Інгул у районі Новомиколаївки, де біля ополонок  розташувалося з десяток рибалок та ще кілька людей, що просто вийшли на прогулянку. Рятувальники закликали громадян суворо дотримуватись правил безпеки, наголосили, що особливу небезпеку водойми представляють у період перепаду температури повітря, під час відлиги,  нагадали, що товщина криги для перебування одного пішохода має становити не менше 7 см, що, вирушаючи на рибалку, необхідно потурбуватись про засоби порятунку. Також рятувальники роздали рибалкам застережні листівки, у яких перелічені правила безпеки, порятунку та самопорятунку на кризі. 


     



1760Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: