Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 24 січня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/01/24/rjatuvalniki-poperedzhajut-gromadjan-pro-nebezpeku-perebuvannja-na-krizi.htm
суспільство, 24 січня 2017

Рятувальники попереджають громадян про небезпеку перебування на кризі

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


Фахівці Служби порятунку постійно проводять профілактичну роз’яснювальну роботу з громадянами, які не зважають на невтішну статистику щодо загибелі людей на водних об’єктах, та виходять на кригу для розваги, через надмірний потяг до екстриму і через бажання отримати доволі примарне задоволення від зимової риболовлі.


24 січня рятувальники Новомиргородського та Маловисківського районів поспілкувались з любителями підлідного вилову риби на місцевих водоймах, які вкриті мінливою кригою, враховуючи зниження температури повітря. У розмові рятувальники нагадали громадянам про те, що щороку в Україні гинуть люди через власну необачність та підступність льодового покриву, а також тому, що не знають елементарних правил поведінки на кризі.


Усі, хто зважується рибалити чи розважатись на льоду, вважають себе досвідченими рибалками та на словах знають про способи і засоби порятунку. Однак на практиці навіть «професіонали підлідного вилову риби» з багаторічним досвідом потрапляють під кригу.


Особливо вражає безвідповідальна поведінка дорослих, які дозволяють дітям бавитись на відкритих водоймах взимку. Чи варті хвилини задоволення від льодових розваг цілого життя? 


Щоб розмова з рятувальниками надовго відклалась у пам’яті людей, вони отримали застережні листівки, де стисло та чітко викладені прості правила, які можуть врятувати життя.


   



1811Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: