Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 22 січня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/01/22/global-game-jam-poednue-programistiv-zi-101-kraini.htm
суспільство, 22 січня 2017

Global Game Jam поєднує програмістів зі 101 країни


Перед церемонією відкриття Всесвітнього хакатону із створення комп’ютерних ігор GlobalGameJamUkraine організатори заходу та перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко зустрілися з журналістами, щоб детальніше розповісти про конкурс, який відбувається у місті Кропивницький.


Перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Коваленко звернув увагу на важливість для Кіровоградщини заходу, якій розпочинається у Льотній академії Національного авіаційного університету. Також він наголосив, що начальник академії Сергій Миколайович Неділько є науковим керівником обласної програми "Електронна Кіровоградщина", тож проведення хакатону в Кропивницькому є одним із напрямків реалізації програми.


Як зазначив під час прес-конференції Сергій Неділько: «Щоб країна мала майбутнє, в ній повинно бути достатньо ІТ-фахівців, треба набрати критичну масу у цій сфері, щоб реалізовувати великі глобальні проекти. Тільки тоді світ повірить у наші можливості. Тільки тоді до нас прокладуть стежини інвестори. До кластеру «ІТ-Альянс 4.0» вже долучилися тисячу ІТ-спеціалістів. Ми дізналися, що у нас є багато фрі-лансерів, які працюють по всьому світу і залучені до дуже цікавих міжнародних проектів. А тепер завдяки нашій участі у минулорічному ігровому хакатоні GlobalGameJam та науковому хакатоні NASA Кіровоградщина сформувала імідж ІТ-регіону. Тепер наша задача підтримати його. Головна мета хакатону створити ІТ-спільноту, налагодити зв’язки між програмістами». Також він зазначив, що частина минулорічних учасників хакатону сьогодні працюють в академії або навчаються в аспірантурі нашого закладу.


Координатор GlobalGameJam в Україні Олексій Ізвалов розповів: «Global Game Jam об'єднав цього року програмістів зі 101 країни світу. Із 705 локацій світу українська локація посідає 56 місце по кількості учасників. Гасло проекту – створювати, об’єднуватись та втілювати інновації. Наша задача дати учасникам познайомитися, щоб потім вони спілкувалися і створювали щось разом. Ігровий хакатон є найбільший у світі, бо перші кроки в програмуванні ми робимо граючи у комп’ютерні  ігри, а потім стає цікаво як самим створити гру. Зрештою отримані знання ми намагаємося застосувати в інших сферах: бізнес, наука, медицина чи інше».


Учасники прес-конференції запропонували всім скласти своє враження про конкурс та запросили на церемонію відкриття. Також вони розповіли, що найцікавіше буде відбуватися у неділю 22 січня о 15.00, коли команди презентуватимуть готові проекти. До того ж, саме у цей час події в українській локації GlobalGameJam будуть транслюватися на весь світ.


2055Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: