Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області
Дата: 26 грудня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/12/26/bezpechni-novii-rik-ta-rizdvo.htm
суспільство, 26 грудня 2016

Безпечні Новий рік та Різдво

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


Щоб лихо нікому не затьмарило свят, необхідно дотримуватись правил пожежної безпеки. 


Насамперед правила пожежної безпеки стосуються новорічних ялинок, ялинкових прикрас та інших виробів, які використовують під час святкування Нового року і Різдва Христового.


Пожежній безпеці ялинки слід приділити особливу увагу!


Новий рік — це хлопавки, вогні та ялинки, які, на жаль, добре горять. При цьому штучні ще й виділяють отруйні речовини, швидко плавляться й «розтікаються». Щоб ялинка приносила тільки радість, встановлювати її треба подалі від опалювальних приладів і джерел відкритого вогню — камінів, газових плит тощо. Під час вибору штучної ялинки безпечніше віддати перевагу моделям з протипожежними властивостями (ця інформація є на упаковці).


Щоб ялинка не впала і не поранила дитину, її потрібно правильно зібрати і надійно встановити, а іграшки на ній рівномірно розподілити. На ялинку не можна встановлювати свічки та бенгальські вогні, особливо в поєднанні з ватним «снігом» і паперовими іграшками. Збирати штучну ялинку потрібно згідно з інструкцією. Під час складання ялинки не слід підпускати до неї дітей.


У кімнаті, де стоїть ялинка, малята повинні перебувати тільки під наглядом дорослих. Для безпеки дітей ялинку краще наряджати легкими прикрасами, які не б’ються. Не спрямовуйте в бік ялинки хлопавки.


Слід дотримуватися і правил електробезпеки!


Для прикрашання ялинки не можна використовувати несправні й несертифіковані електричні вироби. Ілюмінація повинна бути виконана з дотримання правил розміщення електроустановок; у випадку використання електричної освітлювальної мережі без понижувального трансформатора на ялинці можна розміщувати гірлянди тільки з послідовним включенням лампочок напругою до 12 V, потужність лампочок не повинна перевищувати 25 Вт; електропроводка до лампочок ялинкової ілюмінації повинна бути гнучкими дротами з мідними жилами. Підключати гірлянди до мережі потрібно тільки за допомогою штепсельних з’єднань. У разі виявлення несправності в ілюмінації (нагрівання дротів, миготіння лампочок, іскріння) її потрібно негайно вимкнути.


Пам’ятайте: лише у випадку дотримання цих правил ви зможете подарувати безпечне свято собі та своїй родині!



2693Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: