Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 17 липня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2015/07/17/predstavniki-upravlinnja-dsns-perevirili-bezpechnii-perebig-zhnivnoi-kampanii-v-onufriivskomu-raioni.htm
суспільство, 17 липня 2015

Представники Управління ДСНС перевірили безпечний перебіг жнивної кампанії в Онуфріївському районі

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


На Кіровоградщині тривають жнива – найважливіша пора у сільськогосподарському календарі. Успішний перебіг зернозбиральної кампанії залежить від належного дотримання аграріями правил протипожежної безпеки. Щоб запобігти пожежам на хлібних нивах, працівники Управління ДСНС в області проводять рейдові перевірки у господарствах області.


Одна з таких перевірок відбулася 16 липня у с.Мар’ївка Онуфріївського району. Тут знаходяться лани ТОВ «Філія Верес», загальна площа яких становить 11 тисяч гектарів. 

Вирощує підприємство ранні зернові – пшеницю та гірчицю, а також пізні – кукурудзу та соняшник. Деякі культури експортують до Німеччини. Під час рейду тривав збір пшениці, і вже зараз можна сказати, що цьогорічний врожай буде хорошим.


Дбають у господарстві не лише про високу врожайність, а й забезпечують належний протипожежний стан. Під час перевірки біля поля прокладали ріллю, що стає на заваді вогню. Перед початком збору врожаю всі працівники пройшли навчання з пожежно-технічного мінімуму, тож знають як діяти у екстрених випадках. Інспектори Управління ДСНС також переконалися і в наявності та справному стані вогнегасників на сільськогосподарській техніці. 


Крім того, біля поля чергує цистерна, яка постійно наповнена водою. Її роботу теж перевірили працівники органів державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки, недоліків при цьому не виявили.


Проте, жнива ще тривають, тож Управління ДСНС наголошує на необхідності суворого дотримання правил: будьте вкрай обережними у поводженні з відкритим вогнем; не паліть та не розкладайте багаття поблизу хлібних і лісових масивів;  проїжджаючи в автомобілі поблизу сільгоспугідь, не викидайте з вікон недопалки та непогашені сірники;  слідкуйте за тим, щоб діти не бавилися сірниками чи запальничками.


Прес-служба У ДСНС в області



2970Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: