Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 жовтня, 11:43
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/10/21/epidemichna-situatsija-z-grvi-na-kirovogradschini-vidnosno-spokiina-operchuk.htm
новини, 21 жовтня, 11:43

Епідемічна ситуація з ГРВІ на Кіровоградщині відносно спокійна - Оперчук


Епідемічна ситуація з ГРВІ, грипу на Кіровоградщині відносно спокійна.


На минулому тижні за медичною допомогою з приводу ГРВІ до медичних установ області звернулось 3449мешканців області (попередній тиждень 3473 випадки). Із усіх захворілих–65%діти та підлітки до 17 років, повідомляє Відділ комунікації та інформаційно-роз’яснювальної роботи Державної установи «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».


У вірусологічну лабораторію Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб впродовж тижня надійшло 4 зразки біологічного матеріалу від хворих з тяжкою гострою респіраторною інфекцією та грипоподібним захворюванням.Вірусів грипу не зареєстровано.


Рівень захворюваності в області не перевищує значення епідемічного порогу та знаходиться на позначці мінус 19,7% до епідпорогу.


Вобласті проводяться щеплення проти сезонного грипу. Станом на 21 жовтня щеплено 1344особи, в тому числі 512 медичних працівників та 254 дітей віком від 6 місяців до 5 років.

         

Також на минулому тижні зареєстровано 85 нових лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Продовжуютьлікування від коронавірусної хвороби 142 пацієнтів, з них 21 дитина. 


В області функціонує 98 постійних пунктів щеплень та 3 центри масової вакцинації в м.Знам’янка, м. Бобринець, м. Світловодськ. В м. Кропивницький імунізація населення проводиться в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини КНП «ЦПМСД №1» та КНП «ЦПМСД №2», а також в пункті щеплень КНП «АЗП-СМ» МР м. Кропивницького» в селищі Гірничому. В наявності вакцини:  COMIRNATYOmicron (доросла) та COMIRNATYOmicron (дитяча). 


565Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: