Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10:58
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/10/18/pam-jati-genriha-neigauza-u-kropivnitskomu-vidbuvsja-memorialnii-vechir-prisvjachenii-vidatnomu-pianistu-i-pedagogu.htm

Пам’яті Генріха Нейгауза: у Кропивницькому відбувся меморіальний вечір присвячений видатному піаністу і педагогу


У Кропивницькій музичній школі № 1 імені Генріха Нейгауза та у Народному меморіальному музеї Генріха.Нейгауза відбулися заходи, присвячені вшануванню пам’яті видатного піаніста, педагога, уродженця нашого міста Генріха Густавовича Нейгауза, який саме тут і розпочав свій творчий та педагогічний шлях. 


Всесвітньо відома книга Генріха Нейгауза «Про мистецтво фортепіанної гри» узагальнює величезний досвід видатного піаніста та є його популярною методичною працею, яка використовується в творчій роботі багатьма музикантами і до сьогодні. Генріх Нейгауз виховав цілу плеяду видатних учнів – талановитих музикантів, його педагогічна та виконавська діяльність увійшла до скарбниці світового музичного мистецтва. 


Цього року дирекція школи запросила до участі у заході колектив камерного оркестру Кропивницького музичного фахового коледжу під керівництвом Наталії Хилобокової,  викладача-методиста класу скрипки КМФК, заслуженого діяча мистецтв України – випускниці нашої музичної школи. 


У концерті прозвучали твори Михайла Шуха, Яна Сібеліуса, Антоніо Вівальді, Жюля Массне та Георга Філіпа Телемана. 


Завідувачка музею Генріха Нейгауза Тетяна Фурлет  підготувала пересувну виставку «Нові надходження до фондів музею Г. Г. Нейгауза», де були представлені афіші останніх років життя піаніста, книги «Про мистецтво фортепіанної гри» Пражського та Братиславського видавництв, програми виступів та буклети читань та засідань «Асоціації  імені Г. Г. Нейгауза» у Римі. Експозиція підкреслює велике значення педагогічної та творчої спадщини Генріха Нейгауза.

 

На виставці також представлена книга Йоанни Доманської «Прелюдії ор.1 та Етюди ор.4 Кароля Шимановського.  Питання інтерпретації.», збірка фортепіанних творів Кароля Шимановського, фотографії Ольги Марцеліни Нейгауз з дарчим написом учениці її класу, листівки від Юлія Мейтуса друзям  та його  членський квиток професійної спілки працівників мистецтв, які нещодавно були передані музею. 


Учасники меморіальних заходів  поклали квіти до меморіальних дощок Генріха Нейгауза на будівлі музичної школи №1 та на будинку по вулиці Шульгиних, де народився видатний піаніст і педагог.


Наприкінці вечора директорка музичної школи Євгенія Малявкіна висловила щиру подяку учасникам концерту та зазначила про важливість проведення саме таких заходів, які зберігають пам’ять про видатних земляків. 


- Дякуємо нашим Захисникам та Захисницям за можливість навчатись, працювати та продовжувати віддавати належну шану знаменитим митцям нашого краю у такий важкий для нашої країни час, - наголосила Євгенія Малявкіна.

https://www.facebook.com/krrada.official

   

716Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: