Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11:29
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/10/11/ponad-6-tisjach-ljudei-otrimali-dopomogu-v-psihologichnih-habah-kirovogradschini.htm

Понад 6 тисяч людей отримали допомогу в психологічних хабах Кіровоградщини


Заступниця начальника ОВА Катерина Колтунова, на форумі «Стійкість одного — стійкість мільйонів», прозвітувала про хід реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» на Кіровоградщині.


Катерина Колтунова відзначила про 46 створених Психологічних хабів, що надають підтримку особам, постраждалим від війни. За час їх роботи психологічну допомогу отримали понад 6800 людей, серед яких військові, ветерани, сім'ї загиблих, переселенці та діти.


Також п'ять громад області пройшли відбір на участь у проєкті Міністерства соціальної політики щодо запровадження послуги формування життєстійкості. З серпня 2024 року в декількох громадах розпочали роботу консультанти Всеукраїнської програми "Ти як?". Крім того, з лютого 2024 року працює "Гаряча лінія" начальника ОВА для надання психологічної підтримки громадянам.


У сфері охорони здоров'я запроваджено навчання для лікарів за програмою mhGAP. Станом на вересень 2024 року сертифіковане навчання пройшли 456 лікарів та 726 молодших медичних працівників.


Кіровоградська ОВА співпрацює з міжнародними організаціями, такими як ЮНІСЕФ та USAID, а також громадськими ініціативами. В області діють точки «Спільно» та батьківські клуби для підтримки сімей, а також успішно реалізуються програми, спрямовані на розвиток дітей та молоді.


Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я – ініціативи першої леді Олени Зеленської – здійснює Координаційний центр з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України за експертної підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).


Психоедукаційна кампанія «Ти як?» втілюється за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт.


508Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: