Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12:57
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/10/11/medik-i-zahisnik-viiskovomu-likarju-vruchili-vidznaku-kropivnitskoi-miskoi-radi-za-zaslugi-i-stupenju.htm

Медик і захисник: військовому лікарю вручили відзнаку Кропивницької міської ради “За заслуги” І ступеню


Почесної відзнаки «За заслуги» першого ступеня від Кропивницької міської ради та виконавчого комітету удостоєний  дитячий лікар-інфекціоніст Віталій Піліпьонок. Ця нагорода стала визнанням його багаторічної самовідданої праці у галузі охорони здоров’я, а також внеску у захист країни під час бойових дій. 

 

Сьогодні, 09 жовтня, його вітали колеги  та заступник міського голови Олександр Мосін, який і вручив йому заслужену нагороду.

 

- Маю за честь передати вашому колезі Віталію Піліпьонку нагороду Кропивницької міської ради та виконавчого комітету  і ця нагорода лише мала частинка нашої вдячності за працю і службу. Велика вам подяка і низький уклін пане Віталію від міської влади і від усієї нашої громади за те, що захищаєте Україну. 

 

Віталій Піліпьонок народився у 1986 році. Коли хлопчику було півтора роки, родина приїхала до Кропивницького, тут він виріс. А професію лікаря здобув у Кримському медуніверситеті. Пригадує, що мама-медсестра всіляко відмовляла його йти у медицину, позаяк і сама знала наскільки це нелегка праця. Та юнак був непохитний у своєму виборі, і ось уже за 15 років роботи у сфері охорони здоров'я жодного разу не пошкодував про свій вибір. З величезною теплотою і любов'ю згадує про своїх маленьких пацієнтів. 

 

- Так, робота з дітьми нелегка, але я маю до них підхід. Я просто дуже люблю діток. І яке то щастя, коли малюк, який ще вчора був слабкий та кволий, і батьки його заносили в кабінет на руках, після правильно підібраного лікування, вже на наступний день — веселий і грайливий. 

 

Воно й не дивно, що стриманого дорослого чоловіка діти теж люблять, бо має добрі очі і привітну мову, а також велике серце. 

 

У Віталія Піліпьонка значний досвід і у військовій медицині. У 2014 році під час війни на сході України був призваний до лав Збройних Сил України та надавав медичну допомогу на передовій. Додому повернувся якраз перед початком пандемії коронавірусу — і знову лікар-інфекціоніст був на передовій, хоч уже і в цивільному житті. 

 

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році Віталій знову став до лав ЗСУ як військовий лікар. Він працює ординатором лікувального відділення медичної роти, допомагаючи захисникам на Маріупольському та Бахмутському напрямках. 

 

За свою відвагу та професіоналізм Віталій Піліпьонок вже був нагороджений відзнакою «За заслуги» ІІ ступеня у 2020 році та орденом «За мужність» ІІІ ступеня у 2022 році. Нинішня нагорода — ще одне визнання його неоціненного внеску як лікаря та захисника.

 

- Ви дякуєте мені, а я дякую усім вам. Ми всі одна країна і без вас я не можу. Я всім нам бажаю переможного миру, злагоди і звісно, ж здоров'я, - так подякував колегам лікар-захисник за теплий прийом та  міській владі разом з громадою за почесну відзнаку.

 

Після урочистої частини Олександр Мосін поспілкувався з медперсоналом лікарні та оглянув реабілітаційне відділення, де допомагають як військовим після поранень, так і цивільним, наприклад, після інсультів.

https://www.facebook.com/krrada.official

    

723Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: