Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13:31
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/10/11/kropivnitska-miska-rada-vdoskonaljue-rozrobku-galuzevih-program-sotsialno-ekonomichnogo-rozvitku-z-gendernim-aspektom.htm

Кропивницька міська рада вдосконалює розробку галузевих програм соціально-економічного розвитку з гендерним аспектом


9 жовтня у Кропивницькій міській раді стартував черговий тренінг для посадових осіб виконавчих органів на тему «Врахування гендерного підходу у процесі розроблення, виконання та моніторингу місцевих  цільових програм».

 

Керуюча справами виконавчого комітету міської ради Світлана Балакірєва закликала його учасників до активного діалогу. 

 

- Ми продовжуємо працювати над цією темою і після попереднього тренінгу, але запрошуємо різних фахівців, які можуть представити і різні підходи до написання цільових програм з врахуванням гендерних аспектів. Закликаю усіх до активного діалогу. Ставте питання, особливо ті, що часто порушують перед виконавчими органами представники громадськості, депутати міської ради під час розгляду комплексних галузевих програм.

 

Світлана Балакірєва також наголосила на важливості таких навчань для розмежування галузевих та бюджетних програм, що є ключовим для їх авторів та виконавців. 

  

Тренінг складається з двох модулів. Перший з них присвячений загальним вимогам до написання комплексних програм. Спікерки — фахівчині з гендерного бюджетування в Україні - Маріанна Колодій та Оксана Цюпа представили свої авторські підходи до аналізу цільових програм. Говорили також про традиції розробки і прийняття цільових програм у Кропивницький громаді. Бо ж кожна громада, за словами Маріанни Колодій, з якими їм  з колегою доводилося працювати, має свої такі особливості. 

 

Далі перейшли до практичної частини навчання — і на конкретному прикладі проаналізували програму розвитку міського пасажирського транспорту.

 

Другий модуль тренінгу також буде присвячений практичній роботі з програмами.

https://www.facebook.com/krrada.official

     

631Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: