Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 вересня, 15:54
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/09/13/zagalni-zbori-kirovogradskogo-regionalnogo-viddilennja-asotsiatsii-mist-ukraini-vidbulisja-u-kropivnitskomu.htm
новини, 13 вересня, 15:54

Загальні збори Кіровоградського регіонального відділення Асоціації міст України відбулися у Кропивницькому


Загальні збори Кіровоградського регіонального відділення Асоціації міст України відбулися у Кропивницькому сьогодні, 12 вересня. Участь у засіданні взяли начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, заступник Кропивницького міського голови Олександр Мосін, заступник голови Кіровоградського регіонального відділення, міський голова Малої Виски Юрій Гульдас, виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан,  голови громад — членів АМУ.


Вітаючи учасників зборів, Андрій Райкович наголосив, що спроможність громад, децентралізація і реформи повинні працювати і зміцнювати економіку, стати міцним фундаментом нашої держави.


- Сьогодні наші громади працюють 24/7 на максимальний результат. Підтримка ЗСУ, будівництво об’єктів військової тематики, питання мобілізації, продовольча і гуманітарна допомога, а ще надзвичайно важливі освітні процеси і енергетика, яка постійно під прицілом ворога. У нас було і залишається чимало завдань - допомога фронту, захист об’єктів критичної інфраструктури, соціальний кейс, створення нових робочих місць, стабільна робота житлового-комунального господарства. Є над чим працювати. Наша головна мета сьогодні єдина — перемога, - зазначив Андрій Райкович і подякував кожній громаді, виконавчій дирекції АМУ, лідерам територій за розуміння, спільну роботу над реалізацією усіх проєктів, завдань військового командування, Офісу Президента щодо оборонних заходів, допомоги фронту, деокупованим територіям.


На засіданні регіонального відділення АМУ начальниця фінансового управління Кропивницької міської ради Любов Бочкова поінформувала про бюджетне забезпечення громад у 2024-2025 роках. Про місцеві податки і збори вичерпну інформацію надав виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан. Також голови громад дізналися про внесені зміни до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” щодо вдосконалення правового врегулювання інституту старост та його діяльності в умовах воєнного стану та заслухали інформацію про стан сплати членських внесків місцевими громадами Кіровоградського регіонального відділення АМУ.


Заступник міського голови Кропивницького Олександр Мосін подякував усім учасникам зборів і зауважив, що в закладах освіти обласного центру сьогодні навчається і виховується понад 50 тисяч дітей, тож кошти, які громада вкладає в освіту, працюють на наше підростаюче покоління, а отже на майбутнє.

https://www.facebook.com/krrada.official


 

580Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: