Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 липня, 12:16
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/07/25/vidnovlennja-posvidchennja-vodija-pislja-pozbavlennja-prava-keruvannja-transportnim-zasobom-protsedura.htm
новини, 25 липня, 12:16

Відновлення посвідчення водія після позбавлення права керування транспортним засобом - процедура


Щороку на автодорогах фіксують сотні транспортних аварій, у яких травмуються пасажири та пішоходи. Часто причинами ДТП стають порушення правил дорожньогоруху та керування у стані алкогольного сп’яніння. У таких випадках наводіїв може очікувати позбавлення права керування транспортним засобом та вилучення посвідчення водія. У Головному сервісному центрі МВС нагадують алгоритм дій, як відновити посвідчення водія.


Громадянам, які позбавлені права на керування за ст. 130 або/та ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення, посвідчення водія повертають. Однак для цього необхідно обов’язково пройти позачерговий медичний огляд, скласти теоретичний і практичний іспити в сервісному центрі МВС. За наявності двох або більше категорій, іспити складаються за вищою категорією. Вилучений документ зберігається у сервісному центрі МВС за місцем проживання особи.


Звертаємо увагу, що особи, які вперше отримали посвідчення водія на 2 роки при вчиненні порушення за ст. 130 або/та ст. 124, водійське не повертають. Для відновлення права керування транспортним засобом, необхідно освоїти теоретичну частину в автошколі або самостійно,  скласти теоретичний іспит в сервісному центрі МВС, пройти практичну підготовку в автошколі та скласти практичний іспит у сервісному центрі МВС. За умови успішного складання іспитів, посвідчення водія знову видається на 2 роки.


Нагадуємо, що для відновлення права керування транспортним засобом до сервісного центру МВС подається пакет документів:


  • паспорт з відміткою про реєстрацію місця проживання (або паспорт для виїзду за кордон, або ID-картка та витяг про місце проживання);
  • довідка про реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • медична довідка про придатність до керування транспортним засобом.


Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС вФейсбукта Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.


1325Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: