Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 липня, 09:30
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/07/17/ukrainski-zakladi-ohoroni-zdorov-ja-otrimajut-novitne-obladnannja-u-mezhah-spilnogo-proektu-moz-ta-svitovogo-banku.htm
новини, 17 липня, 09:30

Українські заклади охорони здоров’я отримають новітнє обладнання у межах спільного проєкту МОЗ та Світового банку


До українських спеціалізованих лікарень у різних регіонах України надійде 12 новітніх комп’ютерних томографів та 11 ангіографів вже до кінця поточного року. Закупівля медичного обладнання проводилась у межах спільного проєкту МОЗ України та Світового банку «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні» та додаткового фінансування до нього.


Обладнання буде розвезено до Вінницької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Сумської, Хмельницької, Волинської, Дніпропетровської, Харківської, Запорізької областей та міста Києва.


«Попри воєнні виклики українські лікарні продовжують отримувати критично важливе дороговартісне обладнання, щоб надавати необхідну медичну допомогу тим, хто її потребує, якісно та своєчасно. Так, у межах співпраці зі Світовим банком забезпечуємо медзаклади новітніми ангіографами та комп’ютерними томографами, які вдалося закупити за прямими договорами з виробниками. Це дозволяє пришвидшити процес доставки та встановлення медобладнання, щоб пацієнти мали доступ до якісної безоплатної діагностики та лікування в якомога більшій кількості медзакладів в різних регіонах. Разом з керівниками лікарень та обласних департаментів охорони здоров’я вже обговорили етапи підготовки приміщень та інші важливі деталі, щоб обладнання запрацювало якомога швидше», – сказав заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін. 


МОЗ України спільно зі Світовим банком використали вже випробувану модель закупівлі – за прямими договорами з постачальниками. Таке рішення пришвидшує терміни постачання обладнання та розширює доступ до медичних послуг для кожного пацієнта.


1275Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: