Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 липня, 13:59
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/07/15/kropivnitski-rjatuvalniki-politseiski-ta-lisivniki-proveli-protipozhezhnii-monitoring-v-raioni-lisoparkovoi.htm
новини, 15 липня, 13:59

Кропивницькі рятувальники, поліцейські та лісівники провели протипожежний моніторинг в районі Лісопаркової


Щодня рятувальники спільно з працівниками патрульної поліції та лісового господарства проводять роботу з профілактики та запобігання пожежам в екосистемі. Рейди до місць відпочинку в лісопаркових масивах населених пунктів проходять під незмінним гаслом: «Вбережемо екосистему від вогню у пожежонебезпечний період», повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Кропивницькі рятувальники, поліцейські та лісівники сьогодні попрямували в район Лісопаркової в обласному центрі. Із  собою взяли незмінного помічника – аеродрон, за допомогою якого проводили спостереження на відстані за територією лісового масиву. Така техніка завжди допомагає виявляти займання на початковій стадії та передає інформацію до Центру управління в надзвичайних ситуаціях ГУ ДСНС в області. А отже, ризик поширення вогню на більшу територію набагато зменшується.


Втім, не лише спостереження їх головна задача. Не меншу увагу учасники рейду приділили спілкуванню з місцевим населенням. Адже роз’яснювальна робота серед громадян є важливою складовою профілактики пожеж. 


Містян попередили не лише про пожежну небезпеку, а й про вибухонебезпеку та інші загрози воєнного часу. Закликали не ігнорувати повітряної тривоги та прямувати до укриттів. 


Особливу увагу звертали на безпеку дітей та літніх людей. Усі, з ким вдалося поспілкуватися рятувальникам цього спекотного липневого дня, отримали випуск газети «Палаючі новини» та тематичні застережні листівки. Для маленьких кропивничан передали яскраві листівки від UNICEF. Там розкриваються усі секрети безпечних літніх пригод без шкоди та поради для дітей та їхніх батьків. 


              

1270Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: