Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 липня, 09:09
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/07/15/gazoporshnevi-ta-gazoturbinni-ustanovki-e-naibilsh-vigidnoju-alternativoju-traditsiinii-energetitsi.htm
новини, 15 липня, 09:09

Газопоршневі та газотурбінні установки є найбільш вигідною альтернативою традиційній енергетиці


Про це повідомила директорка департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Ольга Довжук піж час наради з очільниками громад, представниками банків та бізнесу. 


Вона зазначила, що фахівцями Міністерств енергетики та економіки опрацьовані основні технології резервного електропостачання та розподіленої генерації. Зокрема, друге місце зайняли сонячні установки з накопичувачами енергії, третє – вітрові генератори.


Урядом ухвалено низку рішень щодо спрощення нормативної регуляції для побудови розподіленої генерації. Під час воєнного стану значно скорочено перелік документів для будівництва та встановлення газопоршневих та газотурбінних установок, зокрема когенераційних. 


Тепер не потрібно отримувати:


- відповідну містобудівну документацію,

- містобудівні умови та обмеження,

- звіт про результати експертизи проєктної документації,

- право на виконання будівельних робіт,

- оцінку впливу на довкілля.


Використання земельних ділянок дозволяється за погодженням з власником, обласною військовою адміністрацією та органом місцевого самоврядування.

https://t.me/kirovohradskaODA/21863


1263Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: