Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 липня, 15:59
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/07/12/servisni-tsentri-mvs-na-kirovogradschini-zdiisnili-maizhe-19-tisjach-reestratsiinih-operatsii-z-pochatku-roku.htm
новини, 12 липня, 15:59

Сервісні центри МВС на Кіровоградщині здійснили майже 19 тисяч реєстраційних операцій з початку року


Продати чи подарувати авто, відправити старий мотоцикл на металобрухт, змінити номерний знак чи отримати нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, бо змінилося прізвище власника, — це все реєстраційні операції, що проводять у сервісних центрах МВС.


Про показники роботи сервісних центрів МВС на Кіровоградщині повідомив заступник начальника РСЦ ГСЦ МВС у Вінницькій, Черкаській та Кіровоградській областях Сергій Пижов.


З початку року проведено 18364 реєстраційних операцій (2023 рік – 16485).


- Протягом 6 місяців 2023 року

Перша реєстрація

Перереєстрація

Електромобілі перша реєстрація

Гібридні

перша реєстрація

Легкові

2015

12396

153

88

Вантажні

368

1453

Мото

0

12

- Протягом 6 місяців 2024 року

Перша реєстрація

Перереєстрація

Електромобілі перша реєстрація

Гібридні

перша реєстрація

Легкові

2018

14004

269

102

Вантажні

233

1704

Мото

15

19


Основні причини перереєстрації транспортних засобів:


·  зміна власника (продаж, дарування, спадщина);

·  зміна номерного знаку;

·  зміна персональних даних власника;

·  переобладнання транспортного засобу;

·  заміна чи відновлення свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.


Аби перереєструвати транспортний засіб, потрібно звернутися до будь-якого зручного сервісного центру МВС. Попередньо взяти талон на отримання послуги через функціонал е-запису або в терміналі в приміщенні сервісного центру МВС. Про наявність вільних талонів сповістить ТалонБот у телеграмі.


Перереєстрація за договором купівлі-продажу доступна не лише у сервісному центрі МВС. Якщо фізична особа здійснює перший продаж транспортного засобу у поточному році, вона може скористатися застосунком Дія. Продати онлайн можна легкове авто, мопед чи мотоцикл.


Ця онлайн-послуга популярна серед автовласників, адже дозволяє в будь-який час та в будь-якому місці продати в смартфоні свій автомобіль. Для цього у застосунку мають відображатися паспорт і реєстраційний номер облікової картки платника податків. А також свідоцтво про реєстрацію авто у продавця. Усі транспортні засоби проходять автоматичну перевірку засобами Єдиного державного реєстру транспортних засобів. Якщо транспортний засіб викрадений, чи до прикладу арештований, або його власник в розшуку чи має обтяження, продаж буде відхилено.


Після успішної перевірки, договір надходить до сервісного центру МВС. Адміністратор закріплює номерні знаки із серією DI та друкує свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.


Готовий пакет документів передається до ДП «Інфотех», яке направляє свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерний знак до Укрпошти. Поштовий оператор здійснює доставку до 10 днів на зазначене відділення.


Нагадуємо, що у Дії можна перереєструвати легкові автомобілі, мотоцикли та мопеди. Послуга доступна лише фізичним особам і для першого продажу транспортного засобу у поточному році.


Звертаємо увагу, якщо продавець має намір залишити собі номерний знак, він може залишити його на зберіганні в сервісному центрі МВС. А далі – закріпити за своїм іншим автомобілем. У таких випадках для оформлення договору купівлі-продажу необхідно звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС.


Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбукта Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.


1216Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: