Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 липня, 16:14
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/07/12/fahivtsi-sluzhbi-porjatunku-prodovzhujut-prosvitnitsku-robotu-z-bezpeki-sered-gromadjan-foto-.htm
новини, 12 липня, 16:14

Фахівці Служби порятунку продовжують просвітницьку роботу з безпеки серед громадян (ФОТО)


Фахівці Служби порятунку Кіровоградської області постійно проводять профілактичну роботу із запобігання пожежам у побуті, охоплюючи усі населені пункти Кіровоградщини та мікрорайони у містах. Мета даних заходів – розповісти якнайбільшій кількості громадян різних вікових і соціальних категорій про необхідність суворого дотримання правил безпеки у повсякденному житті, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Так, 12 липня рятувальники ГУ ДСНС в області спільно зі співробітниками патрульної поліції роз’яснювали, як уникнути пожеж та інших надзвичайних подій, мешканцям великого мікрорайону в м. Кропивницькому – Новомиколаївка. 


Традиційно надзвичайники починають розмову із громадянами із заклику не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і перечекати загрозу в укритті або у приміщенні, що відповідає правилу 2-х стін. 


Також кропивничанам нагадали, як діяти при виявленні вибухонебезпечних предметів, боєприпасів, сучасних і застарілих, або їх небезпечних уламків. 


Рятувальники навели статистику пожеж у житловому секторі і в екосистемі та нагадали про те, що обережність та розумне ставлення до безпеки у своїй оселі, на обійсті не є зайвим. Особливо це стосується стану електромережі в будинках, електропобутових приладів тощо.


Крім того, діти, люди похилого віку, громадяни з обмеженими фізичними можливостями та представники неблагополучного в соціальному відношенні прошарку населення становлять групу ризику, оскільки вони найчастіше стають мимовільними винуватцями пожеж. Тож рятувальники закликали не залишати їх без нагляду.


Для максимально надійного засвоєння інформації рятувальники розповсюдили серед жителів Кропивницького новий випуск газети “Палаючі новини”. А яскраві листівки від UNICEF допоможуть юному поколінню кропивничан поринути у літні пригоди без шкоди.


          

1297Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: