Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 липня, 15:28
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/07/08/u-kropivnitskomu-rjatuvalniki-lisivniki-ta-politseiski-poperedili-gromadjan-pro-nebezpeku-pozhezh-u-lisovih-masivah-foto-.htm
новини, 8 липня, 15:28

У Кропивницькому рятувальники, лісівники та поліцейські попередили громадян про небезпеку пожеж у лісових масивах (ФОТО)


Тепла та суха погода, що утримується на території області вже тривалий час, значною мірою підвищує ймовірність виникнення пожеж в екосистемі. Тому рятувальники активізували масово-роз’яснювальну роботу серед населення та закликають до суворого дотримання правил пожежної безпеки, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Такі заходи вживаються з тим, щоб людська необережність (а саме вона є основним чинником!) не призвела до пожежі на відкритій території чи в лісі. Лісову пожежу помітити на початковій стадії майже неможливо, незважаючи на технічні засоби, які мають на озброєнні лісівники області. Тому патрулювання місць масового відпочинку у лісах та постійні рейди, які проводять спільно  рятувальники, лісівники, правоохоронці, вкупі з систематичною роз’яснювальною роботою, зокрема й через засоби масової інформації, розповсюдження листівок застерігаючого змісту, встановлення попереджувальних табличок на в’їзді до лісу, є найбільш ефективними методами запобігання лісовим пожежам. 

 

6 липня працівники згаданих служб здійснили спільне патрулювання на території урочища Салганні піски у Кропивницькому, під час якого поспілкувались з громадянами, нагадали правила пожежної безпеки у лісі та вручили листівки із застереженнями. 


Під час обходу території урочища для більш ефективного моніторингу обстановки було застосовано безпілотника. 


       

          

1512Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: