Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 травня, 12:30
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/05/10/kropivnitski-pirotehniki-na-donechchini-schodenna-tjazhka-pratsja-bez-prava-na-pomilku-foto-.htm
новини, 10 травня, 12:30

Кропивницькі піротехніки на Донеччині: щоденна тяжка праця без права на помилку (ФОТО)


Жорстока та кривава війна, що нині триває в Україні, лишає по собі чимало страшних згадок не лише у пам’яті свідків цих подій. Адже земля, на якій точилися запеклі бої, приховує тони вибухонебезпечного металу, який залишив ворог, тікаючи з окупованих територій під натиском наших захисників, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Аби відродити цю землю для життя та дати шанс на безпечне майбутнє новим поколінням українців, щодня наші сапери відважно та мужньо ведуть двобій з прихованим ворогом – вибухонебезпекою. 


Особовий склад групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС у Кіровоградській області від початку повномасштабного вторгнення постійно залучається до виконання робіт з розмінування на деокупованих територіях України. Нині наші  сапери у складі зведеного загону працюють на Донеччині. 


Графік вибухотехніків дуже напружений.  Метр за метром обстежуючи заміновану територію, сапери діють повільно та зосереджено. Уважність, професіоналізм та досвід – супутники наших бійців у боротьбі з вибухонебезпекою. Щодня вони самовіддано працюють у непростих умовах. Долаючи кілометри доріг за будь-яких погодних умов, вони виснажують тіло у надмірних фізичних навантаженнях, адже піротехнічне спорядження важить близько 45 кг. А ще протистоять неймовірному психоемоційному напруженню, оскільки чітко розуміють, що не мають права на помилку. А кожна вчасно виявлена та знищена одиниця боєприпасів  - це чиєсь врятоване життя та збережене здоров’я.


                      


438Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: