Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 травня, 13:28
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/05/09/pershi-partii-uranovogo-kontsentratu-viroblenogo-na-dp-shidgzk-vzhe-idut-do-kanadi.htm
новини, 9 травня, 13:28

Перші партії уранового концентрату, виробленого на ДП "СхідГЗК" вже їдуть до Канади


Про це повідомив перший заступник начальника Кіровоградської ОВА Павло Конопко.


Починаючи з 2020 року "СхідГЗК" перебуває у режимі реальної загрози зупинки виробництва. Однією з основних причин кризового стану підприємства є відсутність єдиної державної стратегії щодо розвитку уранової галузі та відсутність державної підтримки підприємств (у тому числі зняття з експлуатації Смолінської уранової шахти та Інгульської у 2028 році).                       


«Ми заблокували проєкт Програми зняття з експлуатації Інгульської шахти на період воєнного стану. Обидві шахти є бюджетоутворюючим підприємствами. Такі заходи призведуть до того, що місцеві бюджети громад залишаться без надходжень, а більша частина працездатного населення без роботи. Ми будемо нарощувати і модернізувати виробничі потужності урано добувної галузі для повного задоволення потреб у розвитку атомно-промислового комплексу України. Також будемо нарощувати обсяги виробництва урано-оксидного концентрату у відповідності до прийнятих стратегічних рішень Президента України та Кабінету Міністрів України», - зазначив Павло Конопко.

https://t.me/kirovohradskaODA/19500


612Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: