Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 квітня, 11:35
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/23/aktivne-ditinstvo-ta-psihoemotsiina-reabilitatsija-ditei-jak-erobota-dopomagae-pidpriemtsjam-rozvivati-biznes.htm
новини, 23 квітня, 11:35

Активне дитинство та психоемоційна реабілітація дітей: як «єРобота» допомагає підприємцям розвивати бізнес


Кімната сенсорної інтеграції – це нова родзинкаЦентру раннього розвитку «Нове Покоління» у місті Олександрія, що на Кіровоградщині. Центр працюєвже десятий рік, його засновниця та керівниця Олена Галицька. Лікар за освітою та підприємиця з досвідом не зупиняється на досягнутому– робить чимало кроків задля створення безбар'єрних та розвиваючих просторів для дітей від одного року до семи, напрацювання дієвих гайдів в освітньому просторі дітей, повідомляє Кіровоградський обласний центр зайнятості.


«Прагнула створити у місті спеціально організоване для дітей середовище, оснащене обладнанням для стимуляції та розвитку центральної нервової системи, тактильних відчуттів, сенсомоторики, пропріоцептивних відчуттів, тобто відчуттів власного тіла. Це корисно як для дорослих, так і дітей, а тим більше для дітей із затримкою мовлення чиінших синдромів. Заняття у сенсорній кімнаті позитивно впливають на психоемоційний стан дітей: допомагають знизити внутрішню тривожність, набути впевненості, втамувати хронічні больові відчуття, зменшити прояви невротичних розладів, стимулювати ослаблені органи чуття», – розповідає Олена Володимирівна.


На допомогу їй прийшла урядова програма «Власна справа». Високий рівень мотивації, досвід у сфері педагогічної діяльності та бізнесі, позитивна ділова репутація у банку, а головне – вдало складений бізнес-план та раціонально сплановані статті витрат, пов’язані з упровадженням нового напрямку педагогічної діяльності, гарантували Олені Галицькій перемогу.


Сьогодні Центр раннього розвитку надає комплексні послуги з організації навчання та догляду за дітьми. А дитячий психолог, логопед-дефектолог та корекційний педагог уже зайняли новостворені робочі місця.


Аліна Моєсеєнко, колишня безробітна, а тепер корекційний педагог- вчитель Монтессорі по роботі з дітьми від 3 до 6 років, опанувавши на базі ТОВ «Український  Монтессорі  Центр»нові знанняза навчальною програмою «Раннє дитинство», навчає та допомагає дітям опанувати навички спілкування, а також елементи побутової діяльності, що сприяє розвитку самостійності.


Релаксаційне гніздо, балансир канатоходець, балансувальна доріжка, дошка ротаційна та дитячий майданчик «Вігвам» – і це далеко не весь перелік того обладнання, які уже закупила керівниця на грантові кошти. Зі слів підприємиці  роботи та планів  чимало, для їх реалізації  бажання та наснаги у неї вистачить.


Займатися улюбленою справою та отримати на це фінансування від уряду? Так, це реально! Створюйте власний бізнес або розвивайте вже діючий разом з проєктом «єРобота»! Є питання? Звертайтеся за консультацією до фахівців Кіровоградського обласного центру зайнятості за номером телефону +38 (093) 478 70 81 або пишіть нам у Telegram.


Бажаєте самостійно ознайомитися з умовами надання гранту? Переходьте за посиланням. Подати заявку на отримання гранту можна на порталі ДІЯ.


   

151Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: