Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 квітня, 10:17
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/22/u-kropivnitskomu-psihologi-golovnogo-upravlinnja-prezentuvali-vlasnii-dosvid-realizatsii-vseukrainskoi-programi-mentalnogo-zdorov-ja.htm
новини, 22 квітня, 10:17

У Кропивницькому психологи Головного управління презентували власний досвід реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я


В рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я, що створена за ініціативи Олени Зеленської, психологи Головного управління проводять тренінги з особовим складом підрозділів Кіровоградського гарнізону ДСНС. Адже одним з головних завдань психологів Служби порятунку є турбота про ментальне здоров’я рятувальників. Для цього в їх професійному арсеналі є чимало методик, дія яких спрямована на відновлення психоемоційного стану особового складу підрозділів ДСНС, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


За тим, як проходить психологічний тренінг з саперами, що розміновують деокуповані території країни, сьогодні спостерігали  представники Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України. Відбувся захід у реабілітаційному центрі “Hippos” в Кропивницькому. 


Для підтримки ментального здоров’я рятувальників психологи активно практикують анімалотерапію, що здатна творити дива. Контакт з тваринами дарує незабутні емоції та перезавантажує психіку, відновлюючи втрачений душевний баланс. 


Така психотерапія здатна суттєво підвищити рівень самооцінки, мотивації до подальшої діяльності та нівелювати емоційне вигорання. Найкраще всі ці зміни активізуються у формі гри, під час якої відбувається стимуляція ендорфінів у мозку, внаслідок чого у людини зменшується відчуття болю та стресу.


Також психологи успішно використовують арттерапевтичні методи, що дозволяють дуже делікатно підвести людину до внутрішнього діалогу з собою. Занурюючись у творчий процес людина переживає різні емоційні стани та крізь призму творчості знаходить власний внутрішній ресурс. Часто таємні бажання, підсвідомі почуття та емоції легше викласти у творчості, ніж виразити на вербальному рівні. Таким чином, засобами мистецтва створюється психотерапевтичний ефект. 


Завдяки спілкуванню зі світом природи та творчим вправам вдається досягнути максимального ефекту розслаблення, позбавлення баласту стресів і старів та  розвантаження нервової системи.


Отже, психологам ДСНС вдалося вивести універсальну формулу відновлення ментального здоров’я, дія якої дуже ефективна та доведена на практиці. 


               

253Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: