Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 квітня, 14:43
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/19/na-kirovogradschini-pravoohorontsi-skeruvali-do-sudu-obvinuvalnii-akt-stosovno-kerivnika-ta-juriskonsulta-odnogo-iz-navchalnih-zakladiv.htm
новини, 19 квітня, 14:43

На Кіровоградщині правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника та юрисконсульта одного із навчальних закладів


Посадові особи вимагали та отримали від підприємця грошові кошти у сумі 2 тисячі доларів США за укладання договору оренди приміщення коледжу.


В ході досудового слідства поліцейськими, за оперативного супроводу УСБУ в Кіровоградській області та процесуального керівництва окружної прокуратури, встановлено, що обвинувачені, діючи за попередньою змовою, за умови отримання коштів, обіцяли позитивно вирішити питання про передачу в користування третім особам 18,5 м²цокольного поверху будівлі гуртожитку для здійснення підприємницької діяльності.


Для цього ними був виготовлений підробні договір передачі вказаної площі в оренду та «акт прийому-передачі» державної будівлі, що начебто надавало право у подальшому використовувати нежитлове приміщення, як житлове.


Досудове розслідування у кримінальних провадженнях,  розпочатих за  ч.1 ст. 366 ККУ «Службове підроблення», ч.2 ст.28 ККУ та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.


Санкцією статті передбачено покарання –позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, з конфіскацією майна.


За матеріалами Олександрійського районного відділу поліції Кіровоградської області


784Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: